Dvoje djece povrijeđeno u udesu u Potkrajcima

Njih je u trenutku dok su preklazile ulicu udario automobil „audi“ (BP AC 261) koji je iz pravca Bijelog Polja vozio Zito Zvrko(65)
208 pregleda 0 komentar(a)
Udes Potkrajci, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Udes Potkrajci, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 13.08.2012. 14:34h

Sestre M.S(12) i V.S(7) Selimović iz bjelopoljskog romskog naselja Strojtanica povrijedjene su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 12 časova u naselju Potkrajci na magistralnom putu Bijelo Polje –Prijepolje. Prema izvještaju očevidaca djevojčice su pretrčavale ulicu u momentu kada ih je udario automobil „audi“ (BP AC 261) koji je iz pravca Bijelog Polja vozio Zito Zvrko(65). Zvrko je povrijeđene djevojčice svojim automobilom prevezao do bolnice. Očevici tvrde da je Zvrko vozio propisanom brzinom i da su djevojčice iznenada izletjele na put tako da ih nije mogao zaobići.

Nakon ukazane urgentne pomoći u bjelopoljskim zdravstvenim ustanovama sestre su ,prema riječima načelnika hiruškog odjeljenja bjelopoljske bolnice dr Duška Miladinovića sa teškim povredama glave prebačene na neurohirurgiju u podgorički Klinički centar.

Dok je trajao uvidjaj koji je obavio zamjenik Osnovnog državnog tzužioca Slavanko Smolović uz prisustvo vještaka saobraćajne struke Milenka Čabarkape i ekipe za uvidjaje bjelopoljske policije saobraćaj je bio u prekidu u oba smjera.

Bonus video: