Nakon tri dana potrage ni traga od Otonjela

Otonjelo se prethodih dana nalazio na gusinjskim Prokletijama i tada je svojoj porodici poslao posljednju poruku, pretpostavlja se iz planine Popadija, te mu se od tada gubi svaki trag
0 komentar(a)
Prokletije, Foto: Amil Ibrahimagić
Prokletije, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 13.08.2012. 07:04h

Potraga za italijanskim planinarom Đovanijem Batistom Otonjelom (72) koji je nestao 7. avgusta i dalje se nastavlja.

Tokom trećeg dana potrage, 12. avgusta su se u dolini Grebaje od ranih jutarnjih sati nalazili pripadnici Ispostave policije Plav, Gorske službe spasa, planinari i mještani, kako bi pronašli nestalog planara.

U tome im se od jutarnjih sati pridružila i jedinica MUP-a Crne Gore sa jednim helikopterom, koja je nadlijetala visoke vrhove Prokletija, njene livade i proplanke, ne bi li našla nestalog Italijana.

Gusinje: Na Prokletijama nestao italijanski planinar>>>

Nažalost, ni potraga helikopterom nije dala rezultate. Otonjelo se prethodih dana nalazio na gusinjskim Prokletijama i tada je svojoj porodici poslao posljednju poruku, pretpostavlja se iz planine Popadija, te mu se od tada gubi svaki trag.

Njegov nestanak zvanično je prijavio njegov sin koji je došao iz Italije.

Prvog dana potrage, u kojoj je učestvovalo preko 50 policajaca, planinara i građana, obiđene su planinarske staze koje vode od doline Grebaje prema Popadiji, Karanfilima, Volušnici, Trojanu i Talijanki, dok su u nedjelju obiđeni ostali djelovi Prokletija.

Crnogorska policija u toku ovog slučaja komunicira sa graničnom policijom Albanije koja se aktivirala u potrazi sa druge strane granice, a potraga za nestalim planinarom se i dalje nastavlja.

Bonus video: