Katarina Bulatović se povlači iz reprezentacije

"Reprezentacija ima igračice koje će to u budućnosti sigurno raditi, vjerujem i nadam se, bolje od nas. Od nas - Bojane, Maje i mene - bilo je dosta", rekla je Katarina Bulatović
74 pregleda 132 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Beta AP
Katarina Bulatović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.08.2012. 18:13h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Šok za navijače Crne Gore - ne opraštaju se od reprezentacije samo Bojana Popović i Maja Savić, već i Katarina Bulatović!

Djevojka koja je blistala na Olimpijskim igrama u Londonu, bila i najefikasnija igračica turnira, dan nakon poraza u finalu u suzama je saopštila da joj je meč protiv Norveške bio posljednji u crvenom dresu.

"To je moja, mislim, konačna odluka. Mislim da je bilo dosta. Reprezentacija ima igračice koje će to u budućnosti sigurno raditi, vjerujem i nadam se, bolje od nas. Od nas - Bojane, Maje i mene - bilo je dosta. Igrala sam što sam bolje mogla. Nisam mogla da budem najbolja u Crnoj Gori četiri i po godine, a bila sam najbolja na Olimpijskim igrama", rekla je Bulatović, koja je 15. novembra 1984. rođena u Kragujevcu.

Prvi strijelac šampionata sa 53 gola ističe da će kada završi karijeru živjeti u glavnom gradu Crne Gore.

"Preplakala sam cijelu noć, evo i sada plačem. Planiram da živim u Podgorici, svim srcem ću navijati za Crnu Goru i naravno za Budućnost. Ima dosta dobrih igračica, ako budu trenirale i radile kao do sada ne brinem za njih".

Bulatovićeva je prokomentarisala i uzbudljivo finale sa Norveškom.

"Ne znam kako se osjećaju druge igračice, ali ja sam tužna jer smo bile na korak do zlata. Svi kažu da je to srebro zlatnog sjaja, ali se ne osjećam tako. Možda još nijesam svjesna svega, možda ću postati kad prođe nekoliko dana ili godina, jer je san svakog sportiste samo da učestvuje na Olimpijskim igrama, a naročito da osvoji medalju".

Nije htjela da se vadi na sudije.

"Ne bih da komentarišem sudije, jer to nikada nisam radila, pa neću ni sada. Naučile smo da igramo protiv sudija i protiv svega, to smo morale da pokažemo. Nismo imale koncentraciju u odlučujućim momentima, u 50. minutu smo imale neriješeno, čak i šanse za vođstvo... Sonja Barjaktarović je bila fenomenalna, Suzana Lazović takođe. Neka se ostale naljute ako hoće, ali moram da ih pomenem, jer su one dvije bile raspoložene za finale kako treba".

Djevojka koja je tek u junu prošle godine odigrala prvi zvanični meč u dresu reprezentacije odlazi sa dva ispunjena sna - postala je prvak Evrope sa Budućnosti i osvojila olimpijsko srebro.

"Ligu šampiona sam imala i prije, ali nisam imala osjećaj kao sada kada sam je osvojila sa Budućnosti. Sada je došlo i to srebro na Olimpijskim igrama, tako da mogu na najbolji način da odem iz Budućnosti i da završim sa reprezentativnom karijerom", zaključila je Bulatovićeva, uz napomenu da želi da se popne na krov Evrope i sa novim klubom, Olkimom.

Bonus video: