Podgoričani lažno prijavili krađu, Danilovgrađanin ukrao teretnjak, Italijan ukrao 220 eura?

55 pregleda 1 komentar(a)
Lopov, krađa, Foto: Shutterstock
Lopov, krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.06.2018. 13:53h

Podgorička policija je rasvijetlila krivična djelo lažno prijavljivanje, oduzimanje vozila i krađu i procesuirala četiri osbe zbog sumnje da su počinila ta krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici CB Podgorica su, 31. maja 2018. godine, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.P. (18) i G.V. (18), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo lažno prijavljivanje. Oni su ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinili na način što su 20. maja 2018. godine pristupili u službene prostorije CB Podgorica i prijavili da ih je tog dana oko 20 časova u ulici Oktobarske revolucije, u dvorišnom dijelu zgrade, napalo više lica, i da je jedno lice tom prilikom prišlo M.P. i od njega uz prijetnju nožem ukralo novčanik u kojem se nalazilo 100 eura. Policajci su došli do saznanja da su oni lažno prijavili događaj iz razloga što je M.P. potrošio novac, te da je iz straha od roditelja pristupio u CB Podgorica i lažno prijavio da je od njega novac ukraden", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje i da je podgorička policija 4. juna ove godine, rasvijetlila krivično djelo oduzimanje vozila i tom prilikom nadležnom tužiocu podnijela poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv S.L. (26) iz Danilovgrada.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 3. juna 2018. godine, iskoristio nepažnju R.Ž. kao i to što je ključ bio u bravi, te sa parking prostora u ulici Vojslavljevića, ukrao teretno motorno vozilo marke "Mercedes Spinter", vlasništvo firme "Hidrokop", koje je stavio u pogon i odvezao se u pravcu Budve. On je zaustavljen od budvanske policije i zadržan do dolaska službenika CB Podgorica", rekli su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su rekli i da je podgorička policija 31. maja 2018. godine, rasvijetlila krivično djelo krađa i nadležnom tužiocu podnijeli posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv S.A. (19) iz Italije, nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da je počinio to krivično djelo.

"On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je, 11. maja 2018.godine, ušao u unutrašnjost pekare "Bite", kroz otključana vrata sa zadnje strane objekta, gdje je u svlačionici otvorio više ormarića koji su bili prazni, a koji služe za odlaganje ličnih stvari. On je tom prilikom ključem koji je ostao u jednoj bravi otključao ormarić koji koristi A.K. i iz novčanika koji se nalazio u tašni ukrao 220 eura, nakon čega je neopaženo izašao iz objekta", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: