Uhapšen Rožajac koji je izbjegavao zatvor od 2011. godine

M.B. je bio nedostupan našim nadležnim organima. Za njim je, zbog privođenja na izdržavanje navedene kazne zatvora, bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica
130 pregleda 0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.06.2018. 12:48h

Rožajska policija uhapsila je jutros M.B (40) iz Rožaja, zbog međunarodne potjernice za odsluženje zatvora u trajanju od pet godina.

M.B je osuđen 2011. godine na zatvorsku kaznu, zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

"Službenici Stanice kriminalističke policije OB Rožaje su lišili slobode M.B. u jednom selu na području Rožaja, na osnovu operativnih podataka do kojih su policijski službenici došli. Nakon dobijanja operativnih podataka da se M.B. skriva u blizini Rožaja, službenici OB Rožaje su, naime, danas u jutarnjim časovima izvršili pretres kuće koja pripada njegovoj porodici u jednom selu u blizini Rožaja, gdje su pronašli M.B. koji se skrivao na tavanu, u bunkeru koji je napravljen u tu svrhu", saopšteno je iz Uprave policije.

M.B. je bio nedostupan našim nadležnim organima. Za njim je, zbog privođenja na izdržavanje navedene kazne zatvora, bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica.

"M.B. je osuđen na pet godina zatvora zato što je, kako je presuđeno, u septembru 2008. godine od jedne osobe sa Kosova, zajedno sa još jednim licem, radi dalje prodaje nabavio oko četiri kilograma heroina (3.977,91 grama). Ta osoba je prokrijumčarila heroin sa Kosova u Crnu Goru, a M.B. je izvršio nabavku droge u namjeri da je stavi u dalji promet. Osoba koja je prevozila drogu je lišena slobode kada je namjeravala da drogu preda M.B. na dogovoreno mjesto u Rožajama", navode iz Uprave policije.

Bonus video: