Šćepanović: I bronza bi za nas bila više nego čudo

"Moramo da se koncentrišemo, jer bi i medalja, pa i bronzana, bila za nas više nego čudo”, dodao je Šćepanović.
55 pregleda 14 komentar(a)
Miloš Šćepanović, Foto: Beta AP
Miloš Šćepanović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.08.2012. 01:29h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Golman Miloš Šćepanović je bio jedan od rijetkih koji je igrao na svom nivou u polufinalu, a nakon meča sa Hrvatima je konstatovao da su Hrvati trenutno bolji tim.

“Razočaravajuće je izgubiti polufinale Olimpijskih igara, ali poraženi smo od ekipe koja je bila bolja. Bili su jači fizički, upali smo u njihovu igru i nije bilo lako. Znali smo da nam je najteže sa njima zato što imamo jednog vrhunskog centra. Trudili smo se da plivamo, dali sve od sebe da dobijemo utakmicu”, rekao je popularni Šćepo.

Šćepanović ističe da je neophodno što prije zaboraviti poraz od Hrvata.

“Izgubili smo od boljeg protivnika i nemamo šta sebi da zamjerimo. Mogu samo da obećam da nećemo ponoviti grešku iz Pekinga i „pustiti” utakmicu za 3. mjesto. Moramo da se koncentrišemo, jer bi i medalja, pa i bronzana, bila za nas više nego čudo”, dodao je Šćepanović.

Gojković: Teško je juriti tim koji igra najbolju odbranu

Vladimir Gojković se trudio protiv Hrvatske u polufinalu, jedini pokušavao da savlada Josipa Pavića, ali je sve bilo uzalud...

“Presudio je početak. Krenuli smo izvanredno, iskoristili prvi napad sa igračem više, ali poslije toga smo propustili dva zicera, kada smo jednom pogodili prečku, a drugi put je Pavić odbranio. Umjesto da bude 3:0 za nas, jer u prva tri minuta oni nisu imali ozbiljan šut, dali su nam dva „jeftina” gola iz igre. Poslije su otišli na plus tri, a to je teško juriti protiv ekipe koja igra najbolju odbranu na turniru. Probali smo, ali su oni, osim u prvih četiri-pet minuta, bili bolji”, rekao je Gojković.

Bonus video: