Baksuz

„Treba zabraniti srpskim političarima da dolaze na takmičenja”, uzviknuo je jedan od beogradskih novinara nakon poraza vaterpolista od Italije u polufinalu Olimpijskih igara
14 komentar(a)
Ivica Dačić i Alisa Marić, Foto: Nebojša Paraušić
Ivica Dačić i Alisa Marić, Foto: Nebojša Paraušić
Ažurirano: 11.08.2012. 10:13h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - „Treba zabraniti srpskim političarima da dolaze na takmičenja”, uzviknuo je jedan od beogradskih novinara nakon poraza vaterpolista od Italije u polufinalu Olimpijskih igara.

Ciljao je na premijera Ivicu Dačića, koji se pojavio na tribinama „Vaterpolo arene” sa šalom Srbije oko vrata, kao i na ministra spoljnjih poslova Ivana Mrkića.

Očito je da nisu bili srećne ruke, jer su „azuri” dominirali i osudili „delfine” na duel za 3. mjesto. I opet je rival Crna Gora.

A koliko bi tek srpski novinari kukali da su Crnogorci? Jer Londonom su prodefilovali Igor Lukšić i brojni članovi njegovog kabineta - Slavoljubu Stijepoviću je jedinom ovdje i bilo mjesto, kao ministru prosvjete i sporta, ali su zalutali šefovi ministarstava finansija i ekonomije Milorad Katnić i Vladimir Kavarić, Ivan Brajović, koji vodi unutrašnje poslove... (kako li to radi iz Velike Britanije).

Bili su tu i šefovi policije i ANB-a Božidar Vuksanović i Boro Vučinić, načelnik Generalštaba Dragan Samardžić, a juče je crnogorsku zastavu na tribinama „Vaterpolo arene” raširio i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Došao bi on možda i ranije, ali valjda ne mogu istovremeno van države da budu i predsjednik, i premijer i prvi čovjek Skupštine.

A Lukšić je na otvaranju pravio društvo Filipu Vujanoviću.

Samo da ne budu baksuzi kao Dačić. Krivokapić nije bio srećan vaterpolistima, možda hoće rukometašicama...

A računi će se svoditi kasnije, kada će građani Crne Gore opet plaćati neki novi porez, kako bi ljudi za koje su glasali mogli neometano da bodre nacionalne timove. Zna se o čijem trošku.

Bonus video: