Drim tim leti ka zlatu

U finalu Olimpijskih igara igraće Španija i SAD, baš kao i prije četiri godine u Pekingu kada su Amerikanci očekivano slavili.
73 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Španije, Foto: Beta AP
Košarkaši Španije, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.08.2012. 22:04h

Sve vrijeme na Olimpijskim igrama je bilo u vazduhu, a od večeras je i potvrđeno - u finalu Olimpijskih igara igraće Španija i SAD, baš kao i prije četiri godine u Pekingu kada su Amerikanci očekivano slavili.

Španci nisu dozvolili da ih Rusija pobijedi dva puta na turniru, iako je „zbornaja” i u polufinalu imala šansu, i to veliku.

Tim Dejvida Blata je u finišu prvog poluvremena u nekoliko navrata vodio i sa 13 poena razlike, ali je na kraju morao da baci peškir - ekipa koju sa klupe vodi Serđo Skariolo je pobijedila sa 67:59.

Snaga „furije” je došla do izražaja u nastavku, odbrana je bila jaka kao zid...

“Sve ste vidjeli. Kada igramo odbranu kako možemo, rijetko ko može da nam parira. Počeli smo loše utakmicu, ali smo na vrijeme shvatili da šale nema”, rekao je Huan Karlos Navaro, koji je postigao svega četiri poena.

Pau Gasol je sa 16 koševa i 12 skokova bio najbolji u pobjedničkom timu, Hose Kalderon je postigao 14 (četiri trojke), a Rudi Fernandes 12...

Saša Kaun je bio najefikasniji u Rusiji sa 14 pogodaka, Anton Ponkrašov i Andrej Kiriljenko su upisali po 10 poena.

“Kada protiv Španije niste na vrhunskom nivou, onda šansa da pobijedite ne postoji. Pogotovo u polufinalu. Morali smo da igramo u drugom kao što smo u prvom poluvremenu, ali odjednom je sve stalo”, istakao je Blat nakon eliminacije.

Amerikanci su, s druge strane, opet imali svoj šou, bez obzira što je Argetina sve do sredine treće četvrtine držala priključak. Ipak, na kraju ubjedljivih 103:89 govore da treba da se dogodi čudo pa da „jenkiji” ne odbrane zlato u Londonu.

Kevin Djurent je sa 19 poena predvodio Amerikance, dok su Lebron Džejms i Karmelo Entoni upisali po 18.

U Argentini se izdvojio trio iz NBA lige - Manu Đinobili je stao na 18, a Luis Skola i Karlos Delfino su postigli po 15 poena..

Bonus video: