Gusinje: Na Prokletijama nestao italijanski planinar

Planinari ističu da je riječ o vema nepristupačnom i prostranom terenu koji će otežavati dalju potragu, ali da će potraga biti nastavljena
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2012. 17:11h

Đovani Batista Otonjelo (72), planinar iz Italije, koji je proteklih dana boravio na predjelima planskog vijenca Prokletije, nestao je i za njim se intezivno traga.

Potraga za njim je počela juče u jutarnjim časovima i trajala je do 17 sati, kada je loše vrijeme spriječilo pripadnike Ispostave policije, Službe za spašavanje, Gorske službe spasa, članove planinarskih društava, te mještane u najmjeri da pronađu nestalog planinara.

Otonjelov zvanični nestanak potvrdio je njegov sin koji je u međuvremenu došao iz Italije, nakon čega su počele radnje na traganju za istim, rečeno je "Vijestima" u Ispostavi policije Plav.

"Danas su obiđene planinarske staze koje polaze iz doline Grebaje prema Popadiji, Karanfilima, Volušnici, Trojanu i Talijanki. Komunicira se i sa graničnom policijom iz Albanije, koja se aktivirala u potrazi sa druge strane granice“, rečeno je iz Ispostave policije Plav.

Planinari ističu da je riječ o vema nepristupačnom i prostranom terenu koji će otežavati dalju potragu, ali da će potraga biti nastavljena.

"Od centra Gusinja samo do doline Grebaje treba preći sedam, a do doline planine Popadija odakle se on zadnji put javio treba proći motornim vozilom 13-14 kilometara, a nakon toga početi sa pretraživanjem terena planine. Nadamo se da ćemo ga naći život i zdravog, ostalo nije problem, tragaćemo koliko bude potrebno“, navode planinari iz Gusinja i Plava.

Planinari koji su danas tragali za nestalim kolegom iz Italije kazali su da je on svoju posljednju poruku poslao iz Popadije u utorak, te da mu se od tada gubi svaki trag.

Galerija

Bonus video: