Manijak sa šipkom napada ljubavnike u okolini Podgorice

Ljubavni parovi na lokacijama oko glavnog grada u noćnim satima su već neko vrijeme na meti nezvanog gosta. Budite pažljivi...
399 pregleda 43 komentar(a)
manijak, Foto: Shutterstock.com
manijak, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.08.2012. 16:42h

Ljubavne parove, koji se tokom večernjih sati nađu na nekoj od lokacija van grada u posljednjih petnaestak dana posjećuje nezvani gost - muškarac visok oko dva metra prilazi ljubavnicima, a potom prijeti...

Nekoliko Podgoričana, koji su se obratili redakciji “Vijesti” tvrde da su u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima sretali mušku osobu 30-ih godina, visoku oko dva metra, koja na sebi ima crnu trenerku, duksericu sa kapuljačom preko glave i u ruci nosi veliku šipku.

Prema njihovim izjavama u pitanju je prilično opasan voajer koji prati, prepada, prijeti i navodno snima posjetioce šume u blizini Tuškog puta, ali i na još nekoliko lokacija u Podgorici.

Svi oni opisali su istu osobu, način ponašanja i kazali da se u govoru te osobe osjeća “sjevernjački naglasak”.

Svima je poznato koje lokacije u okolini grada posjećuju ljubavni parovi. Ta mjesta ne postoje od juče, niti se tamo od juče odlazi, ali mislim da je ovo prvi put da se neko tako drsko ponaša i prijeti

Manijak se, kazali su oni, približio na oko metar od automobila, pitao ih kako su, a potom podigao šipku i rekao da ih je snimao.

Djevojka iz Podgorice, koja je sa momkom prije desetak noći bila na istom tom mjestu, “Vijestima" je ispričala da se nakon susreta sa manijakom, koji prati ljubavne parove, ne osjeća nimalo bezbjedno.

"Svima je poznato koje lokacije u okolini grada posjećuju ljubavni parovi. Ta mjesta ne postoje od juče, niti se tamo od juče odlazi, ali mislim da je ovo prvi put da se neko tako drsko ponaša i prijeti. Bila sam sa momkom, kad smo se parkirali, on je došao i čučnuo pored auta. Tada je moj momak otvorio vrata i krenuo put njega, manijak je ustao i prijetio da će mu slomiti glavu šipkom koju je imao u ruci. Ne želim da idem u policiju, ali želim da oni koji posjećuju ovakva parkirališta u okolini Podgorice znaju što im se može desiti. Niko ne zna ko je on i da li je bolestan, na kraju možda stvarno nekome i slomi glavu, a tada bi bilo kasno za upozorenja”, ispričala je Podgoričanka, čije je ime poznato redakciji.

“Vijestima" iz policije nijesu stigli odgovori da li su dobili obavještenja od građana o voajeru koji prati, prepada i snima parove...

Egzibicionista iz suda

U martu 2008. godine u Rogamima, mjestu koje u sitnim satima posjećuju ljubavni parovi, uhvaćen je jedan sudija podgoričkog Osnovnog suda, koji je kamenjem gađao automobile, koji su pristizali tokom noći. Sudiju su tada uhvatila dva Kolašinca, nakon što je on nekoliko noći prije toga jednom od njih, koji je sa djevojkom sjedio u automobilu, oštetio haubu gađajući ih kamenom. Sudija je negirao optužbe i tvrdio da su ga zamijenili sa huliganom, ali je mladić čije je auto oštećeno potvrdio da nije greška.

Kolašinac se požalio policiji, ali mu je rečeno da nemaju vremena za takve prijave, pa je stvar uzeo u svoje ruke. Naredna noć bila je za osvetu - Kolašinac i njegov drug čekali su egzibicionistu, a onda ga uhvatili dok se šunjao oko njihovog automobila. Navodno, tada je sudija - voajer molio mladiće da ne zovu policiju, uz obećanje da će im platiti za slobodu...

Bocko ranije sijao strah

U ljeto 2009. godine Podgorica je bila danima u strahu od manijaka, koji je bio poznat samo po imenu Bocko...

Danima je potraga za Bockom punila stupce u novinama, a informacije o njegovim navodnim napadima u Podgorici, Rožajama i primorju bile su mora za policiju.

Tokom potrage za njim objavljena je fotografija mladića iz novog Pazara pod imenom Sead Šećerović (26), tako da je Bocko dobio identitet i svi su znali kako izgleda.

“Pazarski manijak” je napao nekoliko ljudi u rodnom gradu, a onda je tog ljeta odabrao Crnu Goru, da bi njegov poduhvat bio okončan u septembru kada je uhapšen u Sarajevu...

Muku podijelio sa forumašima

Svoj susret sa manijakom neki su opisali i na crnogorskim portalima.

Jedan od posjetilaca portala CDM napisao je da ga je u noći 7. avgusta dok je sa “družbenicom” bio na parkiralištu kod stočne pijace, oko 50 metara udaljen od magistrale, "u pola posla" prekinuo isti manijak.

Forumaš sa nikom "grashak" napisao je da je prvo njegova djevojka primijetila da je neko prošao, ali da je on pomislio da je neko samo krenuo prečicom, nakon 15 minuta vidio je momka u crnoj trenerci sa kapuljačom na glavi, koji čuči dva metra iza auta i gleda. Nakon što je momak izašao iz kola i pokušao da ga otjera, on mu je rekao:

“Nemoj da ti ovom motkom slomim glavu", prepričava svoj susret forumaš. Manijak je pobjegao jer se uplašio da mladić koji je izašao iz kola stvano ima pištolj koji je pominjao.

Bonus video: