u RAFAILOVIĆIMA

Beograđanin uhapšen zbog falsifikovanja isprava

Službenici Uprave policije, u saradnji sa NCB Interpol-om Beograd, identifikovali su vozilo kojim će to lice doći u Crnu Goru i lokaciju na kojoj bi moglo boraviti u Budvi
0 komentar(a)
Ivan Bušković, hapšenje, Foto: Vesko Belojević
Ivan Bušković, hapšenje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.08.2012. 13:47h

Policija je uhapsila S.R. (41) iz Beograda, i podnijela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Službenici Nacionalnog centralnog biroa Interpol-a Podgorica su, u saradnji sa njemačkom policijom i Nacionalnim centralnim biroom Interpol-a Vizbaden, obaviješteni da će u Crnu Goru doći lice S.R., kojega njemački pravosudni organi potražuju zbog vođenja krivičnog postupka za krivična djela teške krađe.

Službenici Uprave policije, u saradnji sa NCB Interpol-om Beograd, identifikovali su vozilo kojim će to lice doći u Crnu Goru i lokaciju na kojoj bi moglo boraviti u Budvi.

"Na osnovu operativnih mjera i radnji i prethodnog lociranja lica, službenici Područne jedinice Budva su 9.avgusta kontrolisali S.R., u ugostiteljskom objektu u Rafailovićima, gdje je prilikom legitimisanja naveo da su njegova lična dokumenta ostala u stanu gdje je smješten. On se predstavio kao J.V.", kaže se u saopštenju.

Policijski službenici su, kako se navodi, otišli do stana gdje su im predata lična dokumenta Bosne i Hercegovine (putna isprava, lična karta i vozačka dozvola) na ime J.V, nakon čega je S.R. priveden u službene prostorije budvanske policije.

Lična dokumenta su upućena u Forenzički centar u Danilovgradu na vještačenja.

"Lice će, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave, biti privedeno Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru", kaže se u saopštenju.

O ovom događaju će biti obaviješten Viši sud u Podgorici, kako bi nakon okončanja postupka za krivično djelo počinjeno u Crnoj Gori, počeo postupak ekstradicije lica u Njemačku.