Dragojević: "Parada" bi mogla da dobije Oskara

"Sve u svemu, ostvaruje se moj entuzijazam s početka koji je bio zasnovan samo na osjećaju da je to moj do sada najbolji film"
9 komentar(a)
Srđan Dragojević, Foto: Blic.rs
Srđan Dragojević, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 10.08.2012. 09:47h

Poslije niza uspjeha filma „Parada” u Srbiji i inostranstvu, režiser Srđan Dragojević smatra da ukoliko ovo ostvarenje bude kandidat Srbije za Oskara, uspjeh u Los Anđelesu ne bi bio doveden u pitanje.

""Parada” je izabrana među dvadeset filmova koji konkurišu za nagradu Evropske filmske akademije, film je prodat u više od dvadeset zemalja, prošle smo nedjelje bili u Švajcarskoj na premijerama u tri grada, dali brojne intervjue, pomažući tamošnjem distributeru da što bolje predstavi film.

Isto nas čeka i u Njemačkoj u septembru, Švedskoj u oktobru, Francuskoj u novembru. Tu su brojni festivali, Helsinki, Rio, Koreja, Anadolija, Tirana i još petnaestak do kraja godine.

Sve u svemu, ostvaruje se moj entuzijazam s početka koji je bio zasnovan samo na osjećaju da je to moj do sada najbolji film. Mislim da će „Parada”, ako je žiri naše Akademije izabere za srpskog predstavnika za Oskara, ući među pet filmova", kaže Dragojević za „Blic”.

Bonus video: