Radović: Za ovo se spremamo od 15. maja

“U ovakvim utakmicama najviše odlučuju želja i motivacija. Ne mislim da će to faliti nama ni njima, ali ko bude koncentrisaniji u odlučujućim trenucima biće bliži pobjedi”, kaže Radović
5 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Beta AP
Aleksandar Radović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.08.2012. 09:24h

Na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, Aleksandar Radović je postigao dva gola u porazu od Hrvata (10:8). Vaterpolista Partizana poručuje da je ovo okršaj koji su čekali od početka priprema.

“Od 15. maja smo se pripremali za ovu utakmicu. Napokon je došao taj meč, a protivnik je izuzetno kvalitetna ekipa Hrvatske, koja je do sada pokazala najviše od svih. Nismo, međutim, ni očekivali da će nam doći lak rival u polufinalu, do kog su dogurale četiri stvarno najbolje ekipe”, ističe Radović.

Gledali ste kako su Hrvati pregazili SAD. Šta ste vidjeli u tom meču?

“Odigrali su veoma dobro, pogotovo odbranu. To je izuzetan tim, igraju vrhunsku odbranu, imaju možda i najbolji centarski par, odlične šutere, golmana... Ali, neće nas poremetiti to što su igrali odlično do sada. Ući ćemo u pravu mušku utakmicu, pa ko bude bolji neka pobijedi”.

Šta može da presudi?

“U ovakvim utakmicama najviše odlučuju želja i motivacija. Ne mislim da će to faliti nama ni njima, ali ko bude koncentrisaniji u odlučujućim trenucima biće bliži pobjedi”.

Sam si rekao da Hrvatska ima sjajne centre. Kako ih zaustaviti?

“Imamo i mi veoma dobre bekove. Moramo i mi ostali da pomognemo, da odigramo zonu koja će da odgovara i bekovima i golmanu”, zaključio je Rudić.

Bonus video: