Rudić: Ne sjećam se protiv koga smo igrali u Pekingu

"Naši i njihovi igrači se vrlo dobro znaju, zajedno su u klubovima, tako da nema nepoznanica”, ističe Rudić.
17 komentar(a)
Ratko Rudić, Foto: Beta AP
Ratko Rudić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.08.2012. 09:32h

Od specijalnog izvještača Vijesti”

London - Najtrofejniji trener svih vremena, čovjek koji je osvojio tri olimpijska zlata (sa SFRJ 1984. i 1988. i sa Italijom 1992. godine), doveo je Hrvatsku do polufinala OI nakon 16 dugih godina.

Ratko Rudić je „izbornik” od 2005. godine, a prvu njegovu priliku da prekine post „barakuda” spriječila je upravo Crna Gora u četvrtfinalu u Pekingu (7:6).

Stari lisac, međutim, želi da rastereti igrače, pa je na pitanje da li njegovi igrači žele osvetu, kao iz topa odgovorio:

“To smo već zaboravili. Ja se i ne sjećam protiv koga smo igrali”.

Šta mislite o Crnogorcima?

“Krenuli su loše, izgubili su od Amerikanaca, ali poslije su podigli nivo igre. Tukli su Mađare, igrali su kasnije dosta dobro. Naši i njihovi igrači se vrlo dobro znaju, zajedno su u klubovima, tako da nema nepoznanica”, ističe Rudić.

Igra „barakuda” vrti se oko sjajnih centara. Nikša Dobud, koji sa 12 golova dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Hrvatske sa Mihom Boškovićem, za „Vijesti” je analizirao dosadašnji učinak svoje ekipe i predočio očekivanja pred polufinale.

"Protiv Amerike smo odigrali jedan od najboljih mečeva otkada sam u reprezentaciji. Mnogo smo željeli polufinale, nakon dugih 16 godina neuspjeha. Bili smo veoma požrtvovani i strpljivi, nadam se da će tako biti i protiv Crne Gore”, kaže izvanredni sidraš.

Šta može da odluči pobjednika? Čini se da ne možete ni jedni ni drugi da iznenadite suparnika.

"Tu tajni nema. To je naš stari rival, vrhunska ekipa sa vrhunskim pojedincima. Biće teško kao i na svakoj utakmici koju igramo mi i vi, nijanse će odlučivati, možda neki raspoloženi pojedinac... U posljednje vrijeme smo uglavnom mi pobjeđivali, ali to su sve bile utakmice na gol razlike. Nadam se da će se i ovog puta prelomiti na našu stranu. Vjerujem u ovu ekipu, mislim da možemo u finale. Ali, ponavljam da nam na tom putu stoji vrhunska ekipa kao što je Crna Gora. Priželjkujem samo da igra i požrtvovanje budu kao u četvrtfinalu”, zaključio je Dobud.

Bonus video: