Skola: Pokazali smo da možemo da igramo sa Amerikancima

"Amerikanci igraju fenomenalno u Londonu, biće nam jako teško da im se suprotstavimo. Nikada se, međutim, ne predajemo prije borbe", kaže Skola
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2012. 09:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Prije osam godina u Atini, Argentina je u polufinalu košarkaškog turnira šokirala Sjedinjene Američke Države, prekinula decenijsku dominaciju drim-tima na Olimpijskim igrama i potom osvojila istorijsko zlato.

Sudbina je htjela da se „gaučosi” u reprizi polufinala iz 2004. sastanu sa Amerikancima, i to nakon pobjede nad najvećim rivalom Brazilom.

A da simbolika bude potpuna, „karioke” sa klupe vodi Ruben Manjano, koji je bio selektor Argentine na Igrama u Grčkoj.

Do jedne od najvećih zvijezda „albiselesta”, Luisa Skole, crnogorski novinari došli su na vrlo jednostavan način - čovjek za vezu bio je Vladimir Stanković iz Beograda, koji godinama živi u Barseloni i radi za „Mundo deportivo”.

Čuveni novinar, nekadašnji portparol Evrolige i pisac knjige po kojoj je snimljen film „Montevideo, bog te video”, bez problema je „sredio” kratak intervju sa nekadašnjim košarkašem Tau keramike (sada Kaha laboral).

"Bilo je jako teško protiv Brazila. Iako smo u posljednjoj četvrtini imali 11 koševa razlike, rival se vratio u život zahvaljujući Marselinju Uertasu. Srećom, u finišu smo bili precizniji sa linije penala i zasluženo došli do pobjede, koju sam posvetio supruzi Pameli i sinovima Tijagu, Tomasu, Matijasu i Lukasu.

„Gaučosi” večeras (22 časa) ponovo igraju protiv Kobija Brajanta, Lebrona Džejmsa i društva, koji su ih u posljednjem kolu grupe B savladali sa čak 126:97.

"Amerikanci igraju fenomenalno u Londonu, biće nam jako teško da im se suprotstavimo. Nikada se, međutim, ne predajemo prije borbe. Pokazali smo da možemo da igramo sa njima, jer smo na poluvremenu gubili samo 60:59, ali kasnije nismo izdržali žestok ritam".

Skola, za kojeg Duško Ivanović kaže da je najbolji igrač kojeg je ikada trenirao, prethodnih pet godina proveo je u Hjustonu. Iako u NBA karijeri ima prosjek od 14,5 poena i 7,7 skokova, „rakete” su ga otpustile, kako bi oslobodile prostor u seleri kepu. Izabrao je da ode u Finiks.

"Odlučio sam se za Sanse, iako su u kombinaciji bili i Dalas i Klivlend. Postojala je mogućnost da se vratim u Evropu, zainteresovani su bili Real Madrid i moj bivši klub Kaha laboral, ali su pregovori propali", zaključio je Skola, uz Manua Đinobilija najveći adut Argentine.

Bonus video: