Kameron razvija 3D u Kini

Džejms Kameron počinje razvoj 3D tehnologije u Kini, jer smatra da je ovo filmsko "tlo" itekako perspektivno
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2012. 16:24h

Kompanija američkog režisera Džejmsa Kamerona počinje zajedno sa kineskim partnerima da prodaje 3D tehnologiju u Kini gdje se brzo razvija filmska i televizijska industrija.

Brojni holivudski studiji već su ugovorili poslovna parnterstva u Kini, čije je filmsko tržište u ekspanziji.

"Ovo je džinovsko netaknuto tržište na rubu prelaska iz 2D u 3D", rekao je Kameron u intervjuu.

Kameron i njegov poslovni partner Vins Pejs rekli su da će njihova kompanija Pejs grup prodavati 3D tehnologiju i produkcijske usluge.

Kompanija Volt Dizni je prošlog aprila objavila da će treći nastavak "Ajronmena" biti snimljen u koprodukciji sa kineskim partnerom

U toku su razgovori o mogućoj saradnji na razvoju 3D tehnologije sa državnim emiterom, televizijom Čajna Central.

Njegovi kineski partneri su državna filmska i televizijska produkcijska kompanija Filmska grupa Tjančin sjever i Tjančing Binhaj Haj Tek divelopment grup.

Kung Fu panda u Kini

Razvoj kineskog filmskog tržišta privlači globalnu filmsku industriju u doba kada je zarada opala u Evropi i SAD. Studiji najavljuju sklapanje koprodukcijskih ugovora i dodaju u priče kineske elemente kako bi privukli gledaoce.

Kompanija Drimverks (DreamWorks) i njeni lokalni partneri juče su objavili da će novi nastavak filma "Kung fu panda" biti snimljen u Kini, sa loklanim partnerima.

Pejs grup je obezbijedila tehnologiju korišćenu za Kameronov "Avatar", "Hjugo" Martina Skorsezea i "Trnasformerse: Tama Meseca" Majkla Beja.

Pored filmova, upotrebljava se za televizijski prenos sportskih događaja, među kojima su tenis, golf i fudbal.

Bonus video: