Orjen: Britanski paraglajderista spašen nakon pada

Zbog nepristupačnog terena, izvlačenje paraglajderiste bilo je izuzetno teško, pa je on do saobraćajnice uglavnom iznijet na rukama i uz pomoć kanapa
3 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2012. 16:10h

Turista iz Velike Britanije Džon Pidl ludom srećom preživio je pad paraglajderom, kada se njegov poduhvat okončao na stijenama Orjena.

Pidl je oko podne izgubio kontrolu i pao na stijene ispod azila za pse na Dizdarici u masivu Orjena.

“On je klinički stabilan i nije životno ugrožen”, rečeno je “Vijestima” u bolnici Meljine, odakle je zbog loma skočnog zgloba prebačen u risansku bolnicu “Vaso Ćuković”

Poslije trosatne požrtvovane potrage hercegnovskih vatrogasaca, pripadnika planinarskog kluba “Subra” i mještana okolnih mjesta, Pidl je spasen.

Zbog nepristupačnog terena, izvlačenje paraglajderiste bilo je izuzetno teško, pa je on do saobraćajnice uglavnom iznijet na rukama i uz pomoć kanapa.

Prvu pomoć Pidlu, koji je zadobio otvoreni prelom skočnog zgloba, ali i povrede nogu i ruku, ukazali su radnici Hitne pomoći hercegnovskog Doma zdravlja, koji su ga odmah prebacili u Opštu bolnicu Meljine.

“On je klinički stabilan i nije životno ugrožen”, rečeno je “Vijestima” u bolnici Meljine, odakle je zbog loma skočnog zgloba prebačen u risansku bolnicu “Vaso Ćuković”.

Tokom leta paraglajderom, sa Pidlom su bila i dvojica pratilaca koji nijesu krili sreću što je njihov prijatelj preživio jučerašnji pad.

Dejan Verigo, iz “Subre”, koji učestvuje u spasavanjima u masivu Orjena kaže da je jučerašnje spasavanje Engleza, prvi teži slučaj ove godine.

Bonus video: