Plav: U "ladi" u kojoj je bio lovočuvar našli ubijenog srndaća

Sumnja se da oružje pripada V.M. koji kod sebe nije imao oružane listove, a daljim predlegom je pronađena i puška "CZ" cal. 12 mm, u vlasništvu B.K
362 pregleda 10 komentar(a)
lovac, Foto: Luka Zeković
lovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.08.2012. 11:37h

Policija iz Plava je pronašla i oduzela četiri komada vatrenog oružja, tri lovačke puške i lovački karabin, i tužiocu procesuirali četiri osobe zbog više krivičnih djela.

Policija je 5. avgusta vršila pojačani nazdor granice na podučju planine Čakor i zaustavila i kontrolisala "ladu nivu", zelene boje, andrijevačkih registracija koje je dolazilo iz pravca Bjeluhe.

"Vozilom je upravljao V.M. (47) iz Andrijevice, dok su se u vozilu nalazili B.K. (53) iz Plava, lovočuvar u lovačkom savezu „Hridsko jezero“, kao i G.M. (30) iz Plava i maloljetno lice iz Andrijevice staro 15 godina", saopšteno je iz Uprave policije.

Pregledom su pronađene dvije lovačke puške i lovački karabin, i to puške "Beretta" cal. 12 mm, "Bokerica" istog kalibra i karabin "CZ" cal. 9 mm koje su oduzete.

Sumnja se da oružje pripada V.M. koji kod sebe nije imao oružane listove, a daljim predlegom je pronađena i puška "CZ" cal. 12 mm, u vlasništvu B.K.

Ispod haube "lade" je pronađen i ustrijeljen srndać, koji je bio skriven u prostor pored motora.

Krivične prijave su protiv sve 4 osobe i to protiv V.M, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nezakonit lov, B.K. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, G.M. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nezakonit lov, i maloljetnika starog 15 godina zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nezakonit lov.

Ustrijeljenu divljač je preuzela veterinarska služba radi analiza.

Bonus video: