Stefan Savić posjetio olimpijsko selo

"Nadam se da će vaterpolisti i rukometašice napraviti još jedan korak i ući u borbu za medalju", kazao je Savić, koji je najviše vremena proveo u društvu sugrađanina Danijela Furtule
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2012. 17:41h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Tri sata vožnje od Mančestera do Londona nisu predstavljala problem. Stefan Savić došao je u Olimpijsko selo samo da bi proveo dan u druženju sa crnogorskim sportistima.

"Zadovoljstvo mi je što sam tu, ugrabio sam malo slobodnog vremena da dođem, a žao mi je što nisam mogao i ranije. Tek u nedjelju veče smo stigli iz Njemačke, prethodno smo bili u Maleziji i Kini, ali sam preko interneta pratio sve što naši sportisti rade u Londonu. Nadam se da će vaterpolisti i rukometašice napraviti još jedan korak i ući u borbu za medalju", kazao je Savić, koji je najviše vremena proveo u društvu sugrađanina Danijela Furtule.

Mladi Mojkovčanin je postao dio istorije Mančester sitija, jer je bio dio ekipe koje je donijela prvu titulu poslije 44 godine.

Posljednjeg dana Olimpijskih igara, „građani” počinju novu sezonu - u Komjuniti šildu rival je Čelzi, a meč će se igrati na „Vila parku” u Birmingemu.

Biće to prvi put nakon 1973. godine da se engleski Superkup ne igra na „Vembliju” ili stadionu „Milenijum” u Kardifu, koji će dan, odnosno dva ranije, biti domaćini finala, tj. meča za bronzu na OI.

"Odmah na startu sjajna utakmica. Čelzi je pojačan u odnosu na prošlu sezonu, biće teško, ali i spektakularno u Birmingemu".

Za 21-godišnjeg defanzivca prošao je period prilagođavanja, a već u debitanstkoj sezoni sakupio je preko 20 nastupa. U posljednjem test meču protiv Volfsburga, Roberto Manćini držao ga je u igri svih 90 minuta.

"Manćini vjeruje u mene, to je očigledno. Odradio sam pripreme veoma dobro, ne zanima me to što se piše o interesovanju nekih klubova. Jednostavno - dobro mi je u Sitiju i u klubu su zadovoljni. Mislim da će biti i bolje naredne sezone, jer sam, ipak, iskusniji za godinu, što je u Engleskoj veoma važno".

Ambicije Sitija iste su kao i prošle sezone - napadaju se trofeji, ali će sada biti mnogo teže...

"Prošle sezone smo bili „bučne komšije”, kako nas je nazvao Aleks Ferguson, a sada smo šampioni i svi će željeti da nas savladaju. Imamo, međutim, iskusnu i veoma kvalitetnu ekipu, punu klase na svim pozicijama, tako da ćemo se boriti i da odbranimo titulu, ali i da popravimo utisak u Ligi šampiona. To nam je mrlja iz prošle sezone, iako je cilj bio da osvojimo titulu, bili smo razočarani nakon eliminacije već poslije prve faze. Sada želimo da se iskupimo", kaže Savić.

Dan nakon utakmice sa Čelzijem, bivši fudbaler Brskova, BSK-a i Partizana ide u Crnu Goru, na kratkotrajne pripreme za meč koji će „hrabri sokoli” igrati sa Letonijom u Podgorici.

"S obzirom na to da je ovo generalna provjera pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, bilo bi dobro da pobijedimo. Mnogo je važnije da budemo pravi na startu, protiv Poljske. Ako tada osvojimo tri boda, bili bismo u sjajnoj poziciji, jer do kraja godine dva puta igramo sa San Marinom. Poljake smo gledali na Euru, dobra su ekipa, čvrsta, ali možemo protiv njih. Nema razloga da strahujemo, dovoljno je da ih poštujemo", zaključio je Savić.

Bonus video: