Mladić se utopio u vodopadu kod Gusinja

Uviđaj je obavila zamjenica ODT-a Drita Rugovac, te ekipa za uviđaje Ipostave policije Plav
161 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2012. 17:10h

Erodint Đonbaljaj (21) izgubio je život, najvjerovatnije usljed davljenja, u vodopadu Grlja u mjestu Vusanje nedaleko od Gusinja.

Njegovo tijelo koje je plutalo oko 14.30 časova primjetili su turisti koji posjećuju pomenuti vodopad, koji su obavijestili mještane, a nakon čega su angažovana Ispostava policije Plav, Osnonovno državno tužilaštvo, Hitna služba te Služba za spasavanje opštine Plav.

"Dobili smo dojavu, da se desila trageija. Odmah smo se organizovali sa osam spasioca i vatrogasnim vozilom, te pozvali Ahmeta Rekovića iz Gorske službe spasa, zajedno sa mještanima Vusanja, svi se organizovali i izvadili tijelo unesrećenog momka. Kada smo mi došli njegovo tijelo je već plutalo na površini vode ispod vodopada Grlja", rekao je Samir Čekić načelnik Službe za spašavanje.

Mještani Vusanja ispičali su, da je tim krajem nakon informacije, da se tijelo nečijeg djeteta nalazi u kanjonu vodopada Grlja, nastala pometnja.

"Svi su počeli prebrojavati, tražiti i zvati svoju djecu kako bi provjerili o kojem djetetu se radi. Na žalost, ubrzo se vidjelo, da Eridont nedostaje i svi su krenuli prema Grlji, vodopadu koji je dubok od 40-50 metara“, kazao je jedan od mještana Vusanja.

Reković je tijelo nesrećnog Đonbaljaja izvukao oko 17 časova, a uviđaj na je obavila zamjenica ODT-a Drita Rugovac, te ekipa za uviđaje Ipostave policije Plav.

Galerija

Bonus video: