Adžić: Možemo sa svima da izađemo na kraj

"Utakmica je bila fenomenalna i daje nam za pravo da možemo da se nadamo i protiv velike Francuske, koja je ovdje najviše pokazala i igra vrhunski sa povratnicom Pino", kaže Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2012. 19:15h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Selektor Dragan Adžić je bio zadovoljan nakon meča, iako je Crna Gora mogla do pobjede protiv Rusije (25:25)

“Ovo je ono čemu smo težili. Odbrana je, po meni, bila na vrhunskom nivou, to nam je i donijelo ovaj veliki bod. Znao sam da se Ruskinje najbolje spremaju za nas i drago mi je što smo takvoj energiji odgovorili na pravi način. Utakmica je bila fenomenalna i daje nam za pravo da možemo da se nadamo i protiv velike Francuske, koja je ovdje najviše pokazala i igra vrhunski sa povratnicom Pino. Ima trenutno najbolju reprezentaciju, ali vjerujem da možemo da izađemo na kraj sa njom, kao i sa svakom drugom ekipom iz grupe B”, istakao je Adžić.

Protiv Hrvatske ste imali napad za remi, sada za pobjedu, ali nisu iskorišteni. Zbog čega?

“Fali nam nešto da to konretno završimo, ali i to je sport. To me ne zabrinjava”.

Napad i dalje nije pravi, pogotovo sa igračicom više?

“Napad je na ovoj utakmici bio slabiji nego na prethodnim. Možda je to zbog posvećenosti odbrani i u pripremi i tokom utakmice i velikom trošenju. To se odrazilo i na svježinu u napadu, a vjerujem da ćemo naći ravnotežu. Ako zadržimo ovaj nivo odbrane, uz malo koncentrisaniji napad možemo da igramo sa svima”.

Ana Đokić nije mogla da se izbori sa visokom odbranom Rusije, ali niste posezali za drugim rješenjima?

“Za neku odbranu odgovara jedan pivotmen, za neku drugu drugi. Morali smo Suzanu da koristimo više u odbrani, zbog čega sam je sačuvao, da je ne trošimo u napadu”.

Kakva je situacija sa Anom Radović?

“Vjerujem da će biti spremna za četvrtfinale. Jako vrijedno rade sa njom, a i ona je posvećena oporavku”.

Pivot Suzana Lazović je istakla da su one i njene saigračice igrale odličnu odbranu, “ali da je nedostajala realizacija”.

“Bitno je, ipak, da smo vratile samopouzdanje i ispoštovale sve dogovore. Francuska je na ovom turniru najjača reprezentacija, zbog čega moramo da uđemo dobro u utakmicu. Moramo da pazimo nekoliko glavnih igračica, ali ako budemo kao jedna u odbrani, kao protiv Rusije, mislim da imamo šanse”, rekla je Lazović.

Golman Marina Vukčević je dodala:

“Ko zna, možda je i bolje ovako. Mislim da sve dolazi na svoje do četvrtfinala. Bilo je više euforije, više želje... Sa Francuskom smo igrale na kvalifikacionom turniru za OI i dobile ih. Sonja je super branila, nadam se da će da ponovi seriju”, zaključila je mlada golmanka Crne Gore.

Bonus video: