Bravo Slađo! Perunović u Londonu oborila rekord Crne Gore u maratonu

Perunović je ujedno ispunila i normu za Svjetsko prvenstvo u atletici koje će se sredinom u avgustu 2013. održati u Moskvi
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2012. 13:31h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Crnogorska maratonka Slađana Perunović završila je maraton u Londonu na 77. poziciji u vremenu 2:39:07 i popravila lični i nacionalni rekord (2:41:02).

Maraton u Londonu je najbrži u istoriji olimpijskih igara, jer je pobjednica, Etiopljanka Tiki Gelano, slavila u vremenu novog olimpijskog rekorda (2:23:07 sati). Drugo mjesto osvojila je Prišah Jepto iz Kenije (2:23:12), a kao treća je, ličnim rekordom, kroz cilj prošla Ruskinja, Tatjana Petrova Arhipova (2:23:29).

Perunović, koja je B olimpijsku normu (2:41,02) ispunila prošle godine na Podgoričkom maratonu u Londonu je istrčala rezultat koji je predvidio njen trener Drago Musić i garantuje joj učešće na Svjetskom prvenstvu u atletici, koje će se sredinom avgusta 2013. održati u Moskvi. A nije bilo lako.

"Zadovoljna sam plasmanom, nijesam bila opterećena, ali sam željela da ostvarim normu za Svjetsko prvenstvo. U početku mi je kiša prilično otežavala trčanje, ali fenomenalna atmosfera, podrška navijača na prepunim londonskim ulicama bila je presudna. Zaista sam uživala u tome, iako sam se mučila u posljednjih pet kilometara.

A od 118 maratonki, najtežu atletsku disciplinu završilo je 107 atletičarki.

"Psihički sam bila spremna, mnogo favoritkinja je odustalo, pa moram biti zadovoljna što sam istrčala maraton. Igre su za mene ogroman podstrek i dobro se osjećam zbog svega", dodala je Perunović, najbolja crnogorska atletičarka.

Nastup u Londonu, odustajanjem na 25. kilometru završila je najbolja takmičarka iz regiona, Užičanka Olivera Jevtić, koja je rekorderka Podgoričkog maratona.

Galerija

Bonus video: