Advokat Marije Milić: Neko obrisao tragove

Jedan od policajaca koji su tog jutra Milić zatekli u stanu naveo je da je bila bez odjeće, a drugi da je bila u crvenoj haljini i sva krvava
204 pregleda 14 komentar(a)
Marija Milić, Foto: Boris Pejović
Marija Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.08.2012. 14:08h

Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv Marije Z. Milić (19), da je 29.aprila 2012. ubila nožem Radmila Mitrovića, trenera u FK “Rudar” iz Pljevalja.

Njen branilac, advokat Ratko Pantović, za "Vijesti" je kazao da je tužilačka istraga sprovedena uz brojne propuste.

"U toku istrage napravljen je niz propusta. Marija Milić je optužena da je 29. aprila oko sedam časova nožem ubila Mitrovića u stanu u Zagoriču. Istog dana policajac Predrag Savović je taj stan predao vlasniku Saši Đikanoviću. Na taj način, uništeni su svi tragovi i tužiocu su bile vezane ruke. Tražio sam da se uzmu otisci i biološki tragovi kako bi se dobio DNK profil i da se utvrdi ko je još bio u stanu osim njih dvoje.

Postoji službena zabilješka u kojoj je policajac Budimir Živković naveo da je uzeo nož sa dva prsta desne ruke i to ovaj koji je našao u stanu i iz bezbjednosnih razloga stavio ga na sto pored komode. Urađena DNK analiza pokazala je da nema ni njegovih otisaka. Pitanje je ko je obrisao te tragove”, kazao je Pantović.

On je rekao da je, osim toga, propust napravio i ljekar koji je tog jutra pregledao Mariju jer je samo konstatovao da ona ima sedam hematoma, ali ne i gdje se oni nalaze. Tužilac nije prihvatio nijedan dokaz koji je on predložio.

Na nožu kojim je izvršeno ubistvo, prema nalazima Forenzičkog centra iz Danilovgrada, nema otisaka, kao ni biološkog traga DNK Milić

“Predložio sam da se saslušaju osobe koje su se nalazile u tom stanu, pjevačica Katarina Ostojić, menadžer Bane, fudbaler Goran Vukliš i Miloš Planić, Mitrovićev sestrić. Tokom tužilačke istrage, predložio sam neuropsihijatrijsko vještačenje, ali je tužilac odbio.

Jedan od policajaca koji su tog jutra Milić zatekli u stanu naveo je da je bila bez odjeće, a drugi da je bila u crvenoj haljini i sva krvava. Jedan od njih joj je naredio da se istušira i da opere svu krv, a zatim da je privedu u policijsku stanicu.

To je nedopustivo uništavanje tragova. Na osnovu svega ovoga smatram da optužnica nije smjela biti potvrđena, jer ne postoji nijedan dokaz izveden u tužilačkoj istrazi koji bi potrdio osnovanost sumnje da je Marija Milić izvršila krivično djelo ubistvo”, rekao je Pantović.

Podsjetio je da na nožu kojim je izvršeno ubistvo, prema nalazima Forenzičkog centra iz Danilovgrada, nema otisaka, kao ni biološkog traga DNK Milić.

Bonus video: