Još se traga za ubicom Mijatovića

I dalje se ne zna ko je surovo likvidirao Pljevljaka Slavoljuba Mijatovića u selu Vojnići, nadomak Budve
107 pregleda 6 komentar(a)
Slavoljub Mijatović Vojnići uviđaj, Foto: Vuk Lajović
Slavoljub Mijatović Vojnići uviđaj, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.08.2012. 20:27h

Godinu nakon što je brutalno likvidiran u selu Vojnići iznad Kamenova, policija još ne zna ko je u noći 2. avgusta sa četiri hica usmrtio Pljevljaka Slavoljuba Mijatovića, ostvaljajući besmrtno tijelo na seoskom putu.

Specijalni tim, koji je formirala Uprava policjije, intenzivno vodi istragu, a “Vijestima” je u toj instituciji rečeno da ima pomaka.

„Poseban tim ljudi angažovan je u rješavanju ovoga ubistva i oni se isključivo njime bave“, rečeno je Vijestima“ u policiji.

Za policiju je i dalje nepoznanica ko je izveo svirepe likvidacije Kraljevčanina Ivana Šćepšanovića krajem janura prošle godine, hotelijera Dragana Bećirovića u aprilu i Mijatovića, avgusta 2011. Za sva tri ubistva, kako je rečeno „Vijestima“ u policiji, oformljeni su posebni timovi. Činjenica je da je ubica Mijatovića dobro za sobom zametnuo tragove.

Policija je bukvalno tih dana „češljala“ kompletno zaleđe i okoline sela Vojnići, iznad Kamenova, ali nije naišla ni na jedan opiljivi trag koji bi je vodio do ekzekutora.

Istragu je oteževala i činjenica da je Mijatović, koji je dugo godina živio u Njemačkoj, u Crnoj Gori dane provodio usamljeničkim životom i nije imao konflikite, ali ni mnogo kontakata sa mještanima.

Mijatović je te večeri iz kuće u Pržnu, koju izdaje, otišao u selo Vojniće, gdje mu je došao brat sa porodicom, kako bi prošetao psa.

Međutim, na stotinu metara od kuće, iz mrklog mraka na krivini, čekao ga je ubica, koji ga je sa četiri hica pogodio.

Mijatović je dugo živio u Njemačkoj, gdje je sa svojim bratom držao poznate diskoteke

Beživotno tijelo Mijatovića ostalo je da leži u lokvi krvi, uz zid uskog seoskog puta.

Mijatović je dugo živio u Njemačkoj, gdje je sa svojim bratom držao poznate diskoteke u kojima su gostovale folk i pop zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije.

Takođe, povremeno je boravio i u Čačku, gdje se takođe bavio ugostiteljstvom. U Crnoj Gori je vodio miran život, o čemu svjedoči i činjenica da ga nema u policijskim dosijeima.

Ne zna se ni ko je pucao u Banovića

Policija intezivno radi i na rasvjetljavanju pokušaja ubistva budvanskog preduzetnika Duška Banovića (30) zvanog Cetinjski, koji je prošle godine 18. avgusta, sat iza ponoći, pravim čudom preživio klasičnu sačekušu i kišu metaka koju je u njega sa nekoliko metara udaljenosti sasuo nepoznati napadač, pritajen u mraku ispred zgrade u kojoj je živio.

Banović se, nakon što je sa prijateljima bio u gradu, motorom uputio ka svojoj zgradi u naselju Lazi, koju je inače gradio za tržište, ne sluteći šta ga čeka.

Taman što je namjeravao da se parkira, iz žbunja je iskočio napadač, sa fantomkom na glavi, i iz škorpiona sasuo šaržer metaka.

Pogođen sa osam hitaca i teško ranjen, Banović je hitno prebačen u kotorsku bolnicu, gdje se poslije dugog bolničkog liječenja oporavio.

Bonus video: