Adžić: Vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego na SP

"Ostvarili smo veliki uspjeh, među osam reprezentacija smo na Olimpijskim igrama. To nam je bio prvi cilj, sada se okrećemo četvrtfinalu", kaže selektor Dragan Adžić
6 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Beta/AP
Crna Gora, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.08.2012. 14:26h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Već nakon tri kola, cilj je ispunjen - sa dvije pobjede i porazom, rukometašice Crne Gore obezbijedile su plasman u četvrtfinale.

"Ostvarili smo veliki uspjeh, među osam reprezentacija smo na Olimpijskim igrama. To nam je bio prvi cilj, sada se okrećemo četvrtfinalu. Kroz dvije utakmice protiv dobrih poznanica Hrvatica i Ruskinja složićemo igru za protivnika u četvrtfinalu, a vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego na Svjetskom prvenstvu", kaže selektor Dragan Adžić.

Igra, međutim, još nije na željenom nivou.

"Osjeća se grč, tako je bilo u prvom poluvremenu. Ne možemo još da se izborimo sa značajem utakmica, to nas malo sputa. Ali, kako je vrijeme odmicalo, to smo „probili” i sad vjerujem da ćemo naredna dva meča odigrati bolje. Vidno je da nismo u takmičarskoj formi kao ostale ekipe, ali nismo ni očekivali da ćemo briljirati nakon dva mjeseca neigranja. Do 7. avgusta ima puno vremena da se stvari poprave. Najvažnije je da Milena bude zdrava, jer su nam sve igračice potrebne", kaže Adžić.

Selektor „crvenih” je prokomentarisao i odlične odbrane Marine Vukčević, koja je sredinom drugog poluvremena uhvatila pravi ritam.

"Čim imamo malo veću podršku sa gola, lakše se igra. Te odbrane su prouzrokovale lake golove, tu smo i slomili Angolke. Golmanima je teže da uđu u formu bez utakmica. One su te koje su vidne na terenu, same su, dok se kod igračica to pokrije, jer ih je više. Očekujem da će one biti sve bolje i bolje, u to ne treba sumnjati", zaključio je Adžić.

Bonus video: