Kotorani osumnjičeni za ranjavanje Dejana Dekovića pušteni nakon saslušanja

Četvorica Kotorana prijavili se policiji, ali nijesu zadržani jer nema dokaza da su ranili Dekovića ispred diskoteke "Madam Koko"
839 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2012. 11:00h

Nakon 13 dana skrivanja, Kotorani Jovica i Igor Vukotić i njihovi prijatelji Dalibor Đurić i Jovan Jovanović predali su se juče ujutro tivatskoj policiji, koja ih je tražila zbog sumnje da su umiješani u pucnjavi ispred diskoteke “Madam coco” kada je ranjen Tivćanin Dejan Deković (35).

Nakon što su se prijavili, oni su saslušani, a poslije konsultacije inspektora sa dežurnim višim tužiocem iz Podgorice, njima nije određeno zadržavanje, jer se do sada nijesu prikupili čvrsti dokazi da oni imaju veze sa ranjavanjem Dekovića.

Braća Vukotić, Jovanović, Đurić i još dvojica njihovih prijatelja traženi su zbog toga što je policija vjerovala da je neko od njih ispalio metke ispred diskoteke, a čije je zrno okrznulo sljepoočnicu radnika tamošnjeg obezbjeđenja.

U obračunu dvije grupe Kotorana, ranjen pripadnik obezbjeđenja >>>

Četvorica Kotorana došli su juče u tivatsku policiju u pratnji advokata, a potom saopštili da nemaju nikakve veze sa pucnjavom i ranjavanjem Dekovića.

Kako saznaju “Vijesti”, njih četvorica su naveli da se u noći između 16. i 17. jula bili ispred diskotele “Madam coco” ali su negirali da imaju veze sa svađom i vatrenim obračunom u kojem je ranjen Deković.

Policija je prve noći kada je ranjen radnik obezbjeđenja tivatske diskoteke imala operativne podatke da se grupa Kotorana, među kojima Vukotići, Jovanović i Đurić, na ulazu posvađala sa radnicima obezbjeđenja zbog čega je došlo i do pucnjave.

U metežu koji je nastao, jedan metak okrznuo je glavu Dekovića, nakon čega je grupa mladića pobjegla sa mjesta obračuna.

Sumnju da su Vukotići, Jovanović i Đurić zaista umiješani u taj težak incident, podgrijavala je i činjenica da su pobjegli, zbog čega je policija nakon tri dana za njima raspisala nacionalnu potragu.

Osim toga, inspektori iz Tivta i Kotora imali su podatak da obezbjeđenje “Madam cocoa” nije htjelo da pusti Kotorane, jer je jedan od njih od ranije u sukobu sa vlasnikom te popularne diskoteke.

Braća Vukotić, Jovanović i Đurić pominju se da su, navodno, vođe jednog od kotorskih kriminalnih grupa, da se bave sumnjivim poslovima ali i da su u sukobu sa drugim klanovima sa primorja.

Vukotići su ranije bili akteri incidenata na primorju, a Đurić je u septembru prošle godine ranjen u bombaškom napadu u Beogradu.

Tada jer u ulazu zgrade ranjen on i njegova djevojka Nataša Grujić (28), ali i komšinica koja je krenula da izbaci smeće. Đurić je ranjavan i 2006. godine u kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen na Dorćolu.

Bonus video: