Dvije osobe povrijeđene u 23 saobraćajne nesreće

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da su izdata 384 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeto 67 prekršajnih prijava
0 komentar(a)
saobraćaj, Foto: Luka Zeković
saobraćaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.08.2012. 07:56h

U Crnoj Gori su se u protekla 24 sata dogodile 23 saobraćajne nezgode u kojima su dvije osobe povrijeđene teže, a šest lakše.

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da su izdata 384 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeto 67 prekršajnih prijava.

Policija je oduzela 53 vozačke dozvole i tri para registarskih tablica.

U Crnoj Gori se saobraća nesmetano, a intenzitet saobraćaja je umjeren, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Saobraćaj na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara otovoren je za saobraćaj od 7 do 20 sati.

Na djelovima magistralnih puteva Bioče-Kolašin-Mojkovac, Podgorica - Sotonići - Petrovac; Debeli brijeg - Herceg Novi - Kotor - Budva-Bar - Sukobin i Podgorica - Cetinje - Budva zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila čija najveća masa prelazi pet tona do 17 do 22 sata.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfalta.

Na magistralnom putu Ribarevina-Berane kod tunela Tivran saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz moguće kraće prekide, ne duže od 10 minuta.

Na dionici Vilusi-Petrovići na regionalnom putu R-12 rekonstruiše se put, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teška teretna vozila, a za ostale kategorije vozila saobraćaj je u prekidu od 8 do 10 i od 15 do 17 sati. Teretna vozila se u tom vremenskom periodu upućuju na alternativni put Vilusi-Klobuk-Trebinje.

Na magistralnom putu Plužine-Nikšić, na lokacijama Most, Plužine i Pivski manastir saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu Rožaje - Špiljani zbog sanacije tunela broj osam saobraća se jednom trakom.

Na regionalnom putu Pljevlja-Đurđevića Tara u mjestu Vlaškovec saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Zatvoren je saobraćaj za sve vrste motornih vozila na dijelu starog puta Podgorica-Danilovgrad, od skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog proširenja puta.

Bonus video: