Mrvaljević: Dao sam sve što sam mogao

“Rekao sam da imam snage za dva-tri minuta, ali ovdje su sve sjajni borci, prave „zvijeri”, koje to osjete i iskoriste svaku grešku", kaže Mrvaljević
11 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Reuters
Srđan Mrvaljević, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2012. 09:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Tužno je juče bilo gledati Srđana Mrvaljevića. Najbolji crnogorski džudista je žarko želio da se takmiči, da pokaže zašto je aktuelni svjetski vicešampion, ali jednostavno nije imao snage.

Stao je u 3. kolu, nakon poraza od senzacije u kategorije do 81 kilograma, Kanađanina Antoana Valoa-Fortijea.

“Dao sam sve što sam mogao, ali nije bilo dovoljno za medalju. Definitivno sam bio daleko od izdanja iz Pariza. Ponosan sam, ipak, što Olimpijske igre nisam gledao iz kreveta, već sam bio učesnik. Dao sam neki doprinos, koliki god bio. Imao sam obavezu prema svojoj zemlji, prema svom narodu, i prema sebi da nastupim i pokušam. Nije sramota ne uspjeti, ali je sramota ne pokušati i ne boriti se”, rekao je aktuelni svjetski vicešampion.

Nakon preležanog hepatitisa B i upale jetre, 28-godišnji as nikšićkog Akademika mogao je samo da pokušava da što prije rješava mečeve.

Nažalost, nije uspio - u 2. kolu (u 1. bio slobodan), istrošio se tokom petominutne borbe sa Josatekijem Nauluom sa Fidžija, kojeg je dobio na čistu klasu, ali je u finišu bilo primjetno da je bez daha.

Sat kasnije, na tatamiju se sreo sa 22-godišnjakom iz Vanijea, koji je bio na krilima neočekivanih pobjeda nad olimpijskim šampionom iz Pekinga u kategoriji do 73 kilograma, Elnurom Mamadlijem iz Azerbejždana, i domaćim adutom Juanom Bartonom, kojeg je savladao iponom. Mrvaljević, jednostavno, nije mogao da stoji na nogama, poraz je bio neminovan...

“Rekao sam da imam snage za dva-tri minuta, ali ovdje su sve sjajni borci, prave „zvijeri”, koje to osjete i iskoriste svaku grešku. Kanađanina sam tukao u Venecueli, na Svjetskom kupu, za dva minuta, dosta lagano, ali sada je bio bolji od mene. Jedva sam pobijedio i borca iz Fidžija, koga bih u nekim drugim prilikama vjerovatno savladao za 20-30 sekundi.

Mrvaljević je u intervjuu za novogodišnji broj „Vijesti” rekao da bi završio karijeru u slučaju da osvoji medalju u Londonu. Nije uspio, zbog čega će ući u novi četvorogodišnji ciklus.

“Vidjeću kada se vratim kakvo mi je zdravstveno stanje, u kakvom je stanju moja jetra. Predstoji mi pauza, sigurno do januara neću trenirati i takmičiti se. Poslije toga sve iznova - pripreme, turniri... Idemo dalje, spremam se za Rio”, zaključio je najbolji crnogorski sportista u 2011. godini.

Bonus video: