Ko gasi svjetlo dok vodi ljubav?

Kako bi došli do rezultata, istraživači su u svakoj zemlji sproveli najmanje 175 anketa.
100 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2012. 15:36h

Broj onih koji se za razmjenjivanje nježnosti i seks odlučeda ugase svjetla sve je veći. Razlog gašenja svjetla je nedostatak samopouzdanja, pokazalo je to istraživanje koje je u devet svjetskih zemalja sprovela kompanija za proizvodnju donjeg rublja u vlasništvu bivšeg tenisera Bjorna Borga.

Britnaci su nacija koja najviše uživa u mraku. Čak 60 posto učesnika u istraživanju više voli seks sa ugašenim svjetlima. Britanci svjetlo gase prije nego što legnu u krevet ili primijete da partner želi seks. Razlog zbog kojeg vole mrak jeste taj što 18 posto njih vjeruju da ih partneri ne smatraju atraktivnim.

Pored Velike Britanije, istraživanje je provedeno i u Bjornovoj rodnoj Švedskoj, SAD-u, Španiji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Holandiji i Kini. Pri vrhu ne baš laskave liste uz Britance su se našli Amerikanci i Šveđani sa malim razlikama, prenosi Ljepota.ba.

Za razliku od njih, Španci vole svjetla. Ova nacija očito nema problema sa samopouzdanjem, pa tako 56 posto njih voli da vide šta rade i preferiraju upaljena svjetla.

Kako bi došli do rezultata, istraživači su u svakoj zemlji sproveli najmanje 175 anketa. Najzanimljivije i najbizarnije otkriće ovog istraživanja jeste saznanje da jednog od tri ispitana Kineza napaljuje donje rublje koje svijetli.

Bonus video: