Perović: Ovo je igra koju smo igrali tokom ljeta

"Ovo je igra koju smo igrali tokom ljeta. Bilo je mnogo plivanja, presinga, branili smo se dobro, a protiv Mađara to nije lako", rekao je Perović
6 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Beta/AP
Šćepanović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.07.2012. 13:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Vidno olakšanje na licu selektora Crne Gore Ranka Perovića nakon pobjede nad Mađarskom.

"Ovo je igra koju smo igrali tokom ljeta. Bilo je mnogo plivanja, presinga, branili smo se dobro, a protiv Mađara to nije lako. Na nivou smo bili većim dijelom utakmice, imali smo šansu i da trijumfujemo sa većom razlikom.

Šta osim pobjede i igre hrabri pred okršaj sa Srbijom?

"Poslije teškog poraza od Amerikanaca, ne rezultatskog, već psihološkog, vratili smo se, konsolidovali se i na pravi način odreagovali. U igri smo, turnir je dug i svašta može da se dogodi. Svaka utakmica je priča za sebe, a u slučaju pobjede nad Srbijom vjerovatno bismo bili prvi u grupi", rekao je Perović.

Zadovoljan je i Draško Brguljan:

"Najvažnije je da smo se brzo oporavili poslije onog poraza od Amerike i da smo dokazali da smo prava ekipa. To je bitnije čak i od ove pobjede. Guraćemo do kraja, pa šta bude. Daćemo maksimum i protiv Srbije, a pokazali smo da možemo puno i protiv ekipe kao što je Mađarska. Sada nam se sve otvorilo, možemo da budemo i prvi u grupi, zbog čega ćemo Srbe napasti svom snagom od prvog minuta, kao što smo i Mađare".

Šta očekuješ u duelu sa komšijama?

"Srbija je vrhunska ekipa, više ni ne znam na koliko uzastopnih takmičenja je uzela medalje. Ima mlad, ukomponovan tim, ali se jako dobro poznajemo i ne može da nas iznenadi. Najbolja četiri igrača su Prlainović, Filipović, Udovičić i Pijetlović, oko njih se sve vrti, ali su i drugi jako dobri", dodao je Brguljan.

Štajnmec: „Ajkule” su bile fenomenalne

Dvije godine je Adam Štajnmec proveo u Primorcu i toliko je dobro savladao jezik, da u izjavi crnogorskim medijima nije pogriješio nijedan padež. Šta više, pogodio je svaki nastavak po licima...

“Čestitam “ajkulama”, igrale su fenomenalno - bile su prve riječi centra koji na Olimpijskim igrama puni 32 godine.

“Igrali smo mnogo bolje nego dva dana ranije protiv Srbije, zato sam tužan i nervozan, jer nismo zaslužili ovo. Igrali smo ubjedljivije, ali nismo mogli uzeti ni bod. Imamo još tri utakmice u ovoj grupi, idemo dalje. Nadam se da ćemo još napredovati, što se tiče odbrane, prije svega, jer smo u napadu odlični”.

Da li je četvrto uzastopno zlato vaš cilj?

“Naravno da jeste, ali po meni ima šest dobrih timova, a mi smo samo jedan od njih. Velika borba će biti za medalje. Odlučiće samo nekoliko momenata, ko će biti stpljiviji i hrabriji”, zaključio je Štajnmec.

Bonus video: