Tom Vejts inspirisao Hita Ledžera za ulogu Džokera

nteresantno je da su Hit Ledžer i Tom Vejts glumili zajedno u filmu Terija Gilijama Imaginarijum doktora Parnasusa iz 2009. godine
64 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2012. 11:51h

Internetom kruže spekulacije fanova Betmena da je preminuli glumac Hit Ledžer koji je u franšizi o Mračnom vitezu glumio Džokera inspiraciju za tu ulogu pronašao u legendarnom bluz muzičaru Tomu Vejtsu.

Nagađanja su počela nakon što su fanovi Betmena na You Tube-u otkrili intervju Toma Vejtsa iz 1979. u kojem gestikulacija i naročito glas muzičara neodoljivo podsjećaju na briljantnu ulogu Ledžera u Betmenu.

Interesantno je da su Hit Ledžer i Tom Vejts glumili zajedno u filmu Terija Gilijama Imaginarijum doktora Parnasusa iz 2009. godine.

Ukoliko je Hit Ledžer pronašao inspiraciju u Vejtsu, svakako ne bi bio prvi koga je neki muzičar inspirisao. Poznato je da je Džonija Depa za ulogu Džeka Speroua u Piratima sa Kariba inspirisao gitarista Roling Stones-a Kit Ričards koji je i sam glumio u jednom od nastavak tog filma.

Hit Ledžer je preminuo u januaru 2008. godine od slučajnog predoziranja prepisanim ljekovima, a za ulogu Džokera je posthumno dobio Oskara.

Galerija

Bonus video: