Mrvaljević sjutra na tatamiju

Naš šampion slobodan je u prvom kolu kategorije do 81 kilograma, a u drugom kolu se sastaje sa borcem iz Fidžija Josatekijem Nauluom
51 pregleda 2 komentar(a)
mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.07.2012. 17:15h

Nevjerovatna hrabrost i izdržljivost dovela ga je u Pekingu na samo korak od medalje, samo jedna greška koštala ga je poraza u produžetku od Holanđanina Elmonta.

A tada zbog bolova nije mogao ni da stoji na nogama, jer je u Kinu stigao sa pokidanim ligamentima koljena, a onda je tokom uvodnih mečeva slomio nožni prst...

I ko sada može da otpiše Srđana Mrvaljevića, čovjeka koji je zbog bolesti počeo da trenira tek prije 20-ak dana? Niko.

Ni činjenica da je tek preležao hepatitis B i jaku upalu jetre, ni činjenica da su ljekari pokušali da mu zabrane nastup na Igrama, nisu mogli da zaustave Srđana.

Džudista koji je zbog nevjerovatno hrabrog nastupa u glavnom gradu Kine od sportskih novinara iz Crne Gore dobio nagradu za olimpijski podvig, ima jasan plan - mora što prije da rješava mečeve.

Aktuelni svjetski vicešampion je slobodan u 1. kolu, a u 2. mu je rival Josateki Naulu sa Fidžija. Borba će početi sjutra oko 11.40 po našem vremenu.

"Poznajem protivnika, riječ je o džudisti koji živi i trenira u Švajcarskoj, a znao je da iznenadi bolje od sebe. Ne bježim, ipak, od uloge favorita, iako sam daleko od maksimalne forme".

"Zbog zdravstvenih problema u pravom treningu sam tek nešto više od 20 dana, što je premalo za takmičenje ovakve snage. Probaću da završavam borbe što prije, da riješim sve u dva-tri minuta, jer što se duže budem borio, šanse će mi biti sve manje", kaže Mrvaljević.

Ukoliko pobijedi Naulua, 28-godišnji as Akademika u 3. kolu bi se sastao sa pobjednikom meča Elnur Mamadli - Juan Barton.

Azerbejdžanac, koji u prvom kolu ima relativno lak zadatak protiv Antoana Valoa-Fortijea iz Kanade, aktuelni je olimpijski šampion u kategoriji do 73 kilograma, dok je lani bio zlatni na Evropskom prvenstvu u Istanbulu (tada u 2. kolu iponom savladao Mrvaljevića).

Škot je, sa druge strane, tri puta bio bronzani na prvenstvima Evrope, a dva puta na svjetskim šampionatima.

"Prognoze su da će za medalju biti potrebne četiri pobjede, a ja ću uraditi sve što mogu da doguram što dalje. Maksimalno sam motivisan, ne mogu da opišem koliko želim da se borim".

"Neću da razmišljam o problemima koje sam imao, pokušavam da se spremim najviše koliko mogu, a ono što znam je da ću dati sve od sebe, čak i više od toga. Na kraju ćemo vidjeti kako će se sve završiti", zaključio je Mrvaljević.

Svi mečevi u kategoriji do 81 kilogram na programu su sjutra - dueli 3. kola počinju u 12.29 časova, četvrtfinala u 13.11, repesaž u 15.28, polufinala u 15.42, a finale u 17.10.

Bonus video: