Dukić 31. nakon prvog dana

"Nemam velikog pritiska, izuzetno sam srećan i ovim rezultatom, ali potrudiću se da bude još bolje", rekao je Dukić.
3 komentar(a)
Milivoj Dukić, Foto: Reuters
Milivoj Dukić, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.07.2012. 14:19h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Nakon prvog dana takmičenja u klasi laser, 19-godišnji Novljanin Milivoj Dukić zauzima 31. mjesto među 49 takmičara.

Mladi hercegnovski jedriličar je prvu regatu završio na 26. mjestu, sa dva minuta i 14 sekundi slabijim vremenom od pobjednika Huan Ignjasija Maegli Aguera iz Gvatemale. U drugoj je bio na 33. poziciji, a za aktuelnim svjetskim prvakom Tomom Slingsbijem kasnio je tri minuta i 45 sekundi.

"Bilo je žestoko, velika borba u dvije regate, koje su trajale po sat i deset minuta. Zadovoljan sam, ukupno sam 31. ali mislim da mogu još bolje. Izvlačio sam se kroz obje regate, nisam se snalazio kako treba u prvim polovinama regata, ali ipak je na kraju bilo dosta dobro", kazao je Dukić.

Sjajni Australijanac je ubjedljivo prvi, jer ima samo tri boda - bio je drugi u prvoj, a prvi u drugoj regati. Iza njega su Maegli Aguero i Hrvat Tonči Stipanović, koji imaju po 11 bodova. Dukić, koji je najmlađi od svih takmičara, ima 59, do čega se dolazi sabiranjem mjesta koja je osvojio u regatama.

Jediriličar „Jugola Grakalića” sjutra, u srijedu, petak i u subotu će izaći na more u Vejmutu. Nakon 10 regata, desetorica koja budu imala najmanje bodova ući će u finale, koje se održava u ponedjeljak.

"Nemam velikog pritiska, izuzetno sam srećan i ovim rezultatom, ali potrudiću se da bude još bolje", zaključio je Dukić.

Bonus video: