Batrićević u pritvoru, Raković još u životnoj opasnosti

Tužilac je odredio 48-časovno zadržavanje Batrićevića koji je nožen nasrnuo na Zlatka Rakovića
168 pregleda 3 komentar(a)
autobuska stanica, Foto: Vesko Belojević
autobuska stanica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.07.2012. 09:33h

Tužilac je odredio 48-časovno zadržavanje Nikšićanina Dragana Batrićevića koji je prije dva dana, oko podneva, pokušao da ubije Zlatka Rakovića (32) u blizini Autobuske stanice u Podgorici.

Batrićević je, kako se sumnja, Rakovića ubo u predjelu vrata, i pobjegao sa lica mjesta, nakon čega ga je podgorička policija uhapsila na nikšićkim semaforima.

Do pokušaja ubistva je došlo nakon što su se Raković i Batrićević, koji su sjedjeli za istim stolom, posvađali a nakon žustre rasprave Batrićević je izvadio kuhinjski nož, i oštricom dugom oko 20-ak centimetara i nasrnuo sa njim na Rakovića

Do pokušaja ubistva je došlo nakon što su se Raković i Batrićević, koji su sjedjeli za istim stolom, posvađali a nakon žustre rasprave Batrićević je izvadio kuhinjski nož, i oštricom dugom oko 20-ak centimetara i nasrnuo sa njim na Rakovića.

Policija je našla nož koji je poslat na dalja vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu.

Razlog zbog kojeg je Batrićević nasrnuo nožem na Rakovića, kako pretpostavljaju iz podgoričke policije, su dugovanja od ranije

Prema informacijama “Vijesti” iz podgoričke policije, Batrićević je nožem Rakoviću zakačio grkljan i dušnik, a ima i povrede ključne kosti i palca desne ruke.

Razlog zbog kojeg je Batrićević nasrnuo nožem na Rakovića, kako pretpostavljaju iz podgoričke policije, su dugovanja od ranije, dok su imali poslovne odnose. U toku istrage saslušano je više svjedoka. Prema istim informacijama, Batrićević nije u potpunosti sarađivao sa policijom nakon hapšenja.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog pokušaja ubistva, a danas će ga saslušati sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

Bonus video: