Amador prepreka ka sovjetskoj školi

Najbolji crnogorski amaterski bokser večeras, oko 23.30 časova po našem vremenu, u 1. kolu poluteške kategorije bori se sa Osmanom Bravo Amadorom iz Nikaragve.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 09:21h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Nakon Nikole Šaranovića, rukometašica i vaterpolista, Olimpijske igre zvanično počinju i za Boška Draškovića - najbolji crnogorski amaterski bokser večeras, oko 23.30 časova po našem vremenu, u 1. kolu poluteške kategorije bori se sa Osmanom Bravo Amadorom iz Nikaragve.

Stameni Nikšićanin je favorit, ali to mora da dokaže i u ringu.

„Amador je sigurno dobar bokser, čim je tu. Nije favorit, nije nosilac grupe, što je dobro za mene, da se polako zagrijavam. Nadam se da ću meč voditi pametno. Već smo spremili taktiku i nadam se da ću pobijediti, a već u 2. kolu čekao bi me mnogo teži zadatak“, kaže Drašković.

Ukoliko u pretposljednjem meču večerašnjeg programa savlada Amadora, 25-godišnji Nikšićanin sastao bi se sa pobjednikom borbe Oleksander Gvozdjuk (Ukrajina) - Mihail Dauhalijavec (Bjelorusija), koja se održava neposredno prije njegovog ulaska u ring.

„Bjelorus je na Svjetskom prvenstvu poražen od kasnijeg prvaka, ali je odmah iskoristio narednu šansu i kvalifikovao se na Olimpijske igre. Ukrajinac je, sa druge strane, u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi bio bez poraza. U mojoj grupi je nosilac Alžirac Benšabla, kojeg sam pobijedio u finalu Mediteranskih igara, tako da je sve moguće. Ne bih ništa da prognoziram, usredsrijeđen sam samo na to da dobijem prvi meč“.

Kada je saznao da je dobio specijalnu pozivnicu za Olimpijske igre, osvajač zlata na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. počeo je da trenira punim intenzitetom.

„Pripreme su trajale 40 dana, odradio sam sve kako bi trebalo. Nisam imao ozbiljnijih povreda, zadovoljan sam kako se osjećam, spremniji sam nego što sam mislio da ću biti“, zaključio je Drašković.

Bonus video: