AMERI UZELI MJERU

Perović: Nešto je nedostajalo

“Ne smijemo da potonemo nakon ovog poraza, već da postanemo jači”, rekao je crnogorski selektor
19 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 08:39h

Selektor vaterpolista Crne Gore Ranko Perović nije mogao biti zadovoljan startom na olimpijskom turniru. Poraz od Amerikanaca (8:7), može biti veoma bolan, ako se ajkule ne iskupe u jednom od dva naredna meča, protiv Mađarske i Srbije.

“Stvorili smo dosta šansi, ali je nešto nedostajalo. Njihovi igrači su, sa druge strane, postigli dva srećna gola, što je prelomilo utakmicu na kraju”, ističe Perović.

Perović ističe da ne može reći da “nije bilo koncentracije, ali jednostavno je takav bio dan”.

“Nekada se tako poklope stvari, da ne koristite situacije kada je prazan gol, ili da ne pogodimo šut sa dva metra. Odigrali smo dosta borbeno, prisutna je bila velika želja, ali možda i malo više tenzije nego što je trebalo. Ipak, da smo realizovali nekoliko zicera, siguran sam da bi situacija bila potpuno drugačija”, dodaje Perović.

Selektor se nada da će njegova ekipa u nastavku Igara odigrati bolje.

“Ne smijemo da potonemo nakon ovog poraza, već da postanemo jači”, zaključio je Perović.

Golman Miloš Šćepanović je rekao das u on i njegovi saigrači znali da će meč sa Amerikancima biti izuzetno težak.

“Počeli smo dobro, igrali dobro odbranu, ali smo u napadu imali problema. Oni su se povukli dosta plitko, nismo mogli da otvorimo njihovu zonu, to je bio ključ utakmice. Moramo da se oporavimo od ovog poraza, jer imamo još dosta da igramo. Ovo ništa ne mijenja, treba se samo što prije trgnuti i vratiti”, rekao je Šćepanović.

Reprezentativac SAD-a Toni Azevedo, bivši igrač kotorskog Primorca, izjavio je da je “Crna Gora individualno jedan od najboljih timova na svijetu”.

“Zbog toga sam ponosan što smo pobijedili. Mnogo naših igrača je postizalo golove, Meril Mozes je bio nevjerovatan između stativa i igrali smo fenomenalnu odbranu. To nam je i donijelo prednost. Dao sam veoma važan gol, ali mi je bilo jako teško da igram protiv Crne Gore, jer me svi ti igrači dobro poznaju i znaju kako da me paze. Srećom, tu su bili drugi momci koji su preuzeli odgovornost”, rekao je Azevedo.

Galerija

Preporučujemo za Vas