Adžić: Djevojke su bile odlične

“Sada nas čeka Brazil, veoma čvrsta i neugodna ekipa i u odbrani i u napadu, ali moramo da se fokusiramo samo na našu igru, pogotovo pred našim golom”, naglasila je Majda Mehmedović
56 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Beta/AP
Dragan Adžić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.07.2012. 22:23h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Selektor Dragan Adžić je bio zadovoljan nakon utakmice i pobjede protiv Velike Britanije, na startu olimpijskog turnira.

“Odavno nismo igrali utakmicu, tako da smo željno iščekivali duel sa Velikom Britanijom. Djevojke su bile odlične, jako raspoložene i zadovoljan sam kako su sve djelovale na terenu, jer je iza nas težak period rada i neigranja utakmica”, konstatovao je Adžić.

Naredni rival je Brazil, koji je u prvom kolu savladao Hrvatsku sa 24:23.

“Nije iznenađenje kada Brazil bilo koga pobijedi. To je izuzetna, iskusna reprezentacija, čiji nosioce igre nastupaju u jakim evropskim klubovima. Najviše smo se pripremali za meč sa njima, nadam se da će nam se to vratiti u ponedjeljak”.

Najbolju ekipu Južne Amerike već godinama vodi Danac Morten Subak, koji je nametnuo mnoge detalje iz skandinavskog stila igre.

“Napredovali su, jako puno ulažu i imaju prepoznatljiv sistem kigre. To se pokazalo i protiv Hrvatske, mada ih znamo iz mnogo boljih izdanja nego što je to. Mogu sigurno i 50 odsto bolje nego protiv Hrvatica, zato ćemo se i maksimalno ozbiljno pripremiti”, zaključio je Adžić.

I Majda Mehmedović se osvrnula na činjenicu da je Crna Gora na pripremama samo trenirala.

“Bilo je malo teže na početku, jer nam je trebalo vremena da uđemo u pravi ritam. Ova utakmica nam je mnogo značila, jer nismo imale pripremne mečeve. Sada nas čeka Brazil, veoma čvrsta i neugodna ekipa i u odbrani i u napadu, ali moramo da se fokusiramo samo na našu igru, pogotovo pred našim golom”, naglasila je 22-godišnja Baranka.

Mekaferti: Ponosne smo

Britankama nije teško pao poraz, sa tim su se još davno pomirile.

“Ponosne smo što smo prva britanska ekipa koja je zaigrala na Olimpijskim igrama. Osjećaj je izvanredan, neopisiv", rekla je Lin Mekaferti, najiskusnija u domaćoj reprezentaciji.

“Srećne smo i što smo igrale bolje nego u prethodna dva meča sa Crnom Gorom. Prvo poluvrijeme je bilo fantastično, ali nismo imale dovoljno iskustva da nastavimo u tom ritmu”.

Cilj Britanki na OI je da upišu jednu pobjedu. Omalena Škotlanđanka je, međutim, svjesna da je to gotovo nemoguća misija.

“Gledale smo ostale mečeve u našoj grupi, nijedan tim nije loš. Osim nas”, uz osmijeh je zaključila Mekaferti.

Bonus video: