Odbijen sporazum o priznanju krivice

U Višem sudu sudiće za šverc droge na teritoriji Crne Gore, Albanije, BiH, Hrvatske i Srbije
406 pregleda 0 komentar(a)
akcija Trio, Foto: Zoran Đurić
akcija Trio, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.07.2012. 17:59h

Sudija Milenka Žižić odbila je Sporazum o priznanju krivice, koji je sa tužiocem postigao Miladin Kijanović, optužen u predmetu “Trio”.

Prethodne sedmice, sudija je u istom predmetu odbila sporazum o priznanju krivice okrivljenih Novice Jovanovića, Enisa Memića, Hadžibet Jonuza i Bjanke Ivanović, koje optužnica tereti za neovlašćeni promet droge.

Objašnjeno je da su sporazumi odbijeni jer iskazi okrivljenih nijesu priznanja koja sadržinski odgovaraju navodima optužbe.

Zbog organizovanog kriminala u švercu droge protiv 26 okrivljenih optuženi su Slavo Brajović, Adrijan Krstović, Predrag Radulović, Novica Jovanović, Boris Durutović, Predrag Dubljević, Dragan Gačević, Stevo Nikolić, Dušan Nikolić, Luka Ćorović, Radovan Bulatović, Vladimir Blečić, Gligor Pejović, Slobodan Pejović, Vojislav Marković, Mirko Andrijašević, Darko Pantović, Nebojša Pantović, Vladica Bojović, Milan Sekulić, Darko Kodžulović, Enis Memić, Miladin Kijanović.

Optužnica je podignuta na osnovu dokaza koji su prikupljeni u međunarodnoj saradnji sa tužilaštvima Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U policijskoj akciji “Trio”, zaplijenjeno je 250 kilograma marihuane i veća količina oružja. Oni su u periodu od 1. juna do 26. decembra 2011. kao organizatori i pripadnici četiri kriminalne grupe djelovali na prostoru Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, sa kriminalnim organizacijama iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

Hadžibet Jonuz i Ivanović Bjanka optužnica tereti za neovlašćeni promet droge, a Fikreta Koljenovića zbog neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Većina optuženih uhapšena je krajem decembra 2011. u okviru međunarodne akcije "Trio" u Nikšiću, Ulcinju, Budvi, Podgorici i Danilovgradu.

Bonus video: