Sitne zapljene

Na Adi Bojani uhapšene dvije osobe, zaplijenjeno 170 grama skanka

Uhapšeni N.K. (24) iz Podgorice, i N.T. (30) državljanin Srbije
4 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 18:05h

Službenici Uprave policije su, realizujući akciju kontrole legalnosti boravka stranih državljana u kamp naseljima koja se nalaze na ušću Ade Bojane, uhapsili dva lica, zaplijenili oko 170 grama opojne droge skank i podnijeli dvije krivične i jednu prekršajnu prijavu, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni su N.K. (24) iz Podgorice, i N.T. (30) državljanin Republike Srbije.

"Realizujući aktivnosti iz svojih nadležnosti policija je u neposrednoj blizini šatora jednog lica iz Republike Srbije pronašla i zaplijenila oko 160 grama biljne materije, za koju se osnovano sumnja da je riječ o opojnoj drogi skank. Daljom kriminalističkom obradom došlo se do sumnje da opojna droga potiče od lica N.K. Kontrolom lica N.K. pronađeno je i zaplijenjeno oko jedan gram opojne droge skank. Protiv N.K. je podnesena krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga" kaže se u saopštenju. Ta osoba sprovedeno Višem državnom državnom tužiocu u Podgorici.

Policija je uhapsila i N.T. zbog osnovane sumnje da je, 26. i 27. jula nabavio i pripremio za upotrebu opojnu drogu skank, te omogućio uživanje opojne droge licima J.M. i K.M.

"Pregledom vozila u vlasništvu ovog lica („Volvo“ valjevskih registarskih oznaka) pronađen je, u pepeljari između sjedišta, jedan manji ručno pravljeni zamotuljak od PVC kese u kojem se nalazila biljna materija zelene boje, za koju se osnovano sumnja da je opojna droga skank ukupne mase oko pet grama. N.T. je sproveden Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju uz krivičnu prijavu da je, kako se sumnja, počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojne droge", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Protiv M.D. (27) i M.P. (27), oboje iz Podgorice, biće podnesena prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zlupotrebe opojnih droga. Policija je vršeći kontrolu lica M.D. i M.P. pronašla manju količinu opojne droge skank.

Akciju su realizovali službenici Odsjeka za suzbijanje droge Bar, Budva i Ulcinj u saradnji sa službenicima Ispostave Ulcinj- Ekspoziture kriminalističke policije, službenicima Ispostave granične policije Bar i Ispostave granične pomorske policije Ulcinj.

Zaplijenjena opojna droga je upućena Forenzičkom centru u Danilovgradu radi daljih vještačenja.

Preporučujemo za Vas