Prva prava provjera: Žižić u septembru protiv Tiama

Senegalac je 15 godina stariji od 25 - godišnjeg Nikšićanina, i dva puta je gubio borbe za titulu svjetskog prvaka.
4 komentar(a)
Milorad-Mićko Žižić, Foto: Ivan Petrušić
Milorad-Mićko Žižić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 27.07.2012. 15:48h

Nikšićanin Milorad - Mićko Žižić boriće se 22. septembra pred svojom publikom, protiv sjajnog Senegalca sa francuskom licencom Mamadua Tijama, saopštili su organizatori meča.

To će biti glavna borba u “Noći šampiona”, u kojoj će ovi bokseri sarednje kategorije boksovati osam rundi.

S obzirom na to da su obojica boksera prepoznati kao “fajteri”, teško da će taj meč trajati predviđenih osam rubndi. Mićko je jedan od šestorice neporaženih crnogorskih profi boksera, i slavio je u prethodnih šest duela, dva puta nokautom.

Tijam, sa druge strane, je iskusan borac sa 49 pobjeda od kojih je čak 46 riješio nokautom. Doživio je i deset poraza, devet nokautom, i samo je na poene izgubio od našeg Predraga Radoševića polovinom decembra 2008. godine u Sarajevu.

Senegalac je 15 godina stariji od 25 - godišnjeg Nikšićanina, i dva puta je gubio borbe za titulu svjetskog prvaka.

"Čast mi je što ću se ponovo boriti pred svojim sugrađanima. Već mjesec radim na podizanju forme za ovaj meč, a još 15 dana biću na visinskim pripremama na Žabljaku. Nakon toga putujem za Zagreb i Zadar, gdje ću tempirati formu sa sparing partnerima. Ne volim da obećavam i da se razmećem riječima, jer sve što znam ću sigurno pokazati u ringu. Obećavam, samo, da ću prihvatiti njegov fajterski stil borbe i drago mi je što Tijam dolazi sa pobjedničkim ambicijama. To garantuje dobar meč i pravu mušku borbu", kazao je Mićko Žižić na konferenciji za novinare.

Promoter Veselin Žižić obećao je da će Nikšić biti domaćin profesionalne bokserske revije koja će okupiti vrhunske majstore plemenite vještine. On je bivši uspješni bokser, osnivač Crnogorske profesionalne bokserske asocijacije (MBA) i otac talentovanog srednjaka Mićka.

"Priprema mora biti drugačija nego za moj prethodni meč sa Jusufom Dumbijom. Za razliku od Dumbije koi je tehničar, Tijam je klasični nokauter, sa neuporedivo više iskustva i kvaliteta u odnosu na moje prethodne rivale. Zato je ovaj meč i pretkretnica u mojoj karijeri, i neće me zavarati pozne sportske godine rivala, jer se dokazao na najvećim svjetskim ringovima od Pariza do Las Vegasa. Tri je borbe u prošloj godini riješio nokautom, a pogledajte samo podatak da nijedan svjetski prvak od srednje do teške nema ispod 37 godina, odnosno od Serđa Gabrijela do Vitalija Klička", zaključio je crnogorski bokser.

U uvodnim borbama očekuje se da po prvi put u Crnoj Gori publika uživa u ženskom profesionalnom boksu.

"Revija će se održati u sklopu proslave Dana oslobođenja Nikšića, biće četiri uvodne borbe a budžet za ovaj događaj je oko 30.000 eura", kazao je Veselin Žižić, koji je počasni predsjednik MBA, koja uz klub Gong organizuje spektakl, a pokrovitelji su SO Nikšić i Prva banka Crne Gore.

Bonus video: