Peking nam se ne može ponoviti

"Nadam se dobrom startu pred mečeve sa Mađarskom i Srbijom, ekipama koje igraju slično, i protiv kojih nemamo šta da izgubimo, već da idemo na pobjedu svom snagom”, kaže Zloković
50 pregleda 4 komentar(a)
Zloković, Foto: Johan Opperman
Zloković, Foto: Johan Opperman
Ažurirano: 27.07.2012. 15:36h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - U Pekingu su imali dvije šanse za medalju, ali je nisu iskoristili. Generacija koja je donijela mnogo sreće, ali i suza najvatrenijim navijačima, sada ima najveću šansu da ispiše istoriju - vaterpolisti Crne Gore na Olimpijske igre stigli su kao jedni od favorita za medalju. I žele da potvrde tu ulogu...

“Ovo je kruna generacije, veliki ulog je u pitanju. Želimo da sve ove godine zajedničkog rada krunišemo olimpijskom medaljom. Mislim da to zaslužujemo, prije svega, mi kao igrači, ali i kao tim. Neće, ipak biti lako, jer je paklena konkurencija. Šest ekipa računa na medalju, a mi smo svakako u tom krugu“, kaže Boris Zloković.

Crna Gora je u grupi sa kandidatima za medalje - SAD, Mađarskom i Srbijom, te sa Rumunijom i Velikom Britanijom. Prvi rival je su Ameri, koji su u Pekingu iznenadili sve i stigli do finala, u kojem su Mađari stigli do trećeg vezanog zlata.

“Ako budemo igrali više glavom nego snagom, mislim da nećemo imati problema. Nadam se dobrom startu pred mečeve sa Mađarskom i Srbijom, ekipama koje igraju slično, i protiv kojih nemamo šta da izgubimo, već da idemo na pobjedu svom snagom”.

Jedini centar „ajkula” ističe da plasman u četvrtfinale neće doći pod znak pitanja.

“Vjerujem da ćemo doći među osam, a nadam se da ćemo izbjeći Hrvatsku. Ako dođemo do polufinala, mislim da medalja ne može da nam izmakne. Jednom možda i možemo da kiksamo, ali ne dva puta, kao u Pekingu”.

Srebro sa Evropskog prvenstva u Ajndhovenu vratilo je igračima vjeru u spostvene mogućnosti.

“Bitno je da vjerujemo u sebe, da smo svjesni da imamo kvalitet za medalju. Imamo samopouzdanje nakon Ajndhovena, ali ga treba zadržati. Dakle, bez obzira na to kako se završi prvi meč sa Amerikancima, moramo da nastavimo da igramo, jer imamo još četiri utakmice u grupi. Četvrtfinale ne bi trebalo da dođe u pitanje, a veoma je bitno da potpuno fokusirani sačekamo drugu sedmicu takmičenja“, zaključio je Zloković.

Bonus video: