"Malo smo se takli stomacima", epilog svađe u SSCG

"Dao je Bog debeli smo i jedna i drugi. I onda su nas razdvojili, ali nije bilo nikakvog obračuna", rekao je Radunović, što je potvrdio i Masoničić
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2012. 18:38h

Epilog incidenta koji se desio u prostorijama Saveza Sindikata Crne Gore (SSCG) između generalnog sekretara Zorana Masoničića i radnika Stručne službe Dragana Radunovića bio je više verbalni nego fizički obračun.

To su "Vijestima" potvrdili oba aktera događaja koji se desio pred kraj sastanka Masoničića sa predstavncima Sindikalne organizace Stručne službe gdje ih je informisao o rezultatima razgovora sa Vladom o iznajmljivanju prostora SSCG u Beogradu za potrebe ambasade Crne Gore.

Novcem od zakupa SSCG treba da, isplati zaostale zarade zaposlenima i otpremnine za one koje se budu dobrovoljno prijavili.

"Neću podnositi krivičnu prijavu, jer ja u toj kući koja mi je sve dala radim 36 godina. Samo tražimo da ispuni ono što je obećao i ništa drugo", rekao je Radunović

"On to nije potvrdio, ali je rekao da će prvo dati otpremnine, pa onda plate. Ispričao je što je ima i ustao, a ja sam ga pitao imamo li pravo šta da kažemo budući da je on isto pričao prošle godine. Masoničić me pitao kako me nije sramota, a onda sam ja njemu rekao kako tebe nije sramota i što da se ja sramim", ispričao je svoju verziju Radunović.

Nakon toga, kako je kazao, generalni sekretar mu je dobacio "vulgarnu riječ koju ne može reći jer ima 60 godina".

"E, bogami vratio sam mu psovku i onda smo se zalećeli jedna put drugoga. Nijesmo se fizički obračunali nego smo se samo malo takli stomacima. Dao je Bog debeli smo i jedna i drugi. I onda su nas razdvojili, ali nije bilo nikakvog obračuna", istakao je Radunović u telefonskom razgovoru za "Vijesiti".

On je poručio Masoničiću da razgovorom treba da riješe što imaju.

"Neću podnositi krivičnu prijavu, jer ja u toj kući koja mi je sve dala radim 36 godina. Samo tražimo da ispuni ono što je obećao i ništa drugo", rekao je Radunović.

Masoničić je potvrdio da nije bio fizički, nego verbalni obračun.

Masoničić sumnja da je događaj pripremila Rastoder kao bi se predstavila kao žrtva nečijeg terora

Masoničić je uz osmjeh potvrdio da su "takli stomacima jer ih imaju".

Svoju verziju događaja ispričali su novinarima prije njih dvojice radnici Stručne službe Senka Rastoder i Vukadin Ćupić koji su 25. jula odmrzli štajk glađu budući da je tog dana Masoničić treba da ispuni obećanje koje je dao 12. jula kad su zamrzi štrajk, a to je da će isplatiti zaostale zarade.

"Dao nam je kontradiktorne informacije o poslovnom prostoru u Beogradu, a tvrdio je da će 25-tog biti potpisan taj ugovor. Ustao je posle monologa i Radunović ga je pitao može li postaviti neko pitanje. Masoničić je počeo da psuje i nasnuo je na njega. Da ih nijesmo razdvojili bila bi ogromna tuča. Frapirani smo jer se to desilo u službenim prostorijama i nedopustivo je da se prvi čovjek Saveza tako ponaša. Mi smo obećali Draganu da ćemo ako treba svjedočiti na sudu jer nije bilo povoda za burnu reakciju", rekla je Rastoder, dodajući da su poslali Radunovića kuće da ide jer ima zdravstvenih problema pa da ne štajkuje glađu.

Ona je kazala da je će ovo biti treća prijava koju će podnijeti protiv generalnog sekretara zbog nasilničkog ponašanja.

Rastoder je kazala da im duguju četiri plate i 20 doprinosa što je blizu milion eura.

Masoničić sumnja da je događaj pripremila Rastoder kao bi se predstavila kao žrtva nečijeg terora.

Galerija

Bonus video: