Voznijacki: Želim medalju na OI i povratak na broj 1

"Osvajanje medalje bi bio nevjerovatan uspjeh i to je definitivno moj cilj. Zbog toga sam i došla ovdje”, rekla je 22-godišnja Dankinja poljskog porijekla.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2012. 12:39h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Najveće teniske zvijezde nisu smještene u Olimpijskom selu, a jedna je vjerovatno zažalila što je juče stigla u Startford.

Donedavno prva teniserka svijeta Karoline Voznijacki, koja je doputovala sa svojim momkom, poznatim golferom Rorijem Mekilrojem, nije mogla na napravi više od dva koraka odjednom. S

talno su je susretali navijači, volonteri, novinari i ostali sportisti, koji su htjeli da se slikaju sa jednom od najpoznatijih sportistkinja planete.

I pored umora, uz karakterističan osmjeh je pristala na kratak intervju sa crnogorskim novinarima u „Village plazi”, jedinom dijelu sela u kojem je dozvoljen boravak novinara bez specijalne pozivnice.

“Očekujem dobre mečeve. Osvajanje medalje bi bio nevjerovatan uspjeh i to je definitivno moj cilj. Zbog toga sam i došla ovdje”, rekla je 22-godišnja Dankinja poljskog porijekla.

Ove godine nisi imala puno uspjeha na travi, da li si spremala nešto novo za olimpijski turnir koji se igra na terenima Vimbldona?

“U prošlosti sam igrala dobro na travi. Osvojila sam turnir u Istbornu, na nekima sam daleko dogurala. Znam da mogu dobro da igram na toj podlozi, samo moram da uhvatim pravi ritam”.

Provela si 67 sedmica na vrhu WTA liste, a sada si tek osma. Imaš li plan kako da se vratiš na tron?

“To je ono čemu se svi nadaju i čemu streme. Trenutno, međutim, razmišljam kako da odigram svaki naredni turnir i da ne mislim o rang listi”.

Da li ti je bilo teško da se nosiš sa pritiskom, jer si tek napunila 20 godina kada si prvi put postala najbolje rangirana teniserka svijeta?

“Bila sam broj 1 skoro dvije godine i na to sam jako ponosna. Činjenica da sam to uspjela kada sam bila veoma mlada je nevjerovatna. Nadam se da ću se vratiti na vrh i da će na njemu biti još dugo vremena”, zaključila je Voznijacki, koja je sa prvog mjesta skliznula nakon eliminacije u četvrtfinalu Australian opena.

Bonus video: