Uzgajao biljke marihuane a prijavio drugog da se bavi prodajom droge?

Sumnja se da je V.I. lažno prijavio da te biljke pripadaju ruskom državljaninu V.V. (57) iz Moskve
115 pregleda 4 komentar(a)
Marihuana, zasadi, Foto: Upravapolicije.com
Marihuana, zasadi, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 26.07.2012. 10:17h

Policijski službenici Grupe za borbu protiv droge Herceg Novi, Kotor i Tivat uhapsili su u Kotoru D.I. (33) i V.I. (26) iz Kotora, za koje se sumnja da su radi prodaje ispred porodične kuće uzgajali 10 stabljika biljke Canabis sativa, od koje se dobija opojna droga marihuana.

Sumnja se da je V.I. lažno prijavio da te biljke pripadaju ruskom državljaninu V.V. (57) iz Moskve i da se on bavi prodajom droge.

"V.I. je, 24. jula 2012. godine, policijskim službenicima prijavio da ruski državljanin V.V. (57) iz Moskve, sa boravkom u Lastvi Grbaljskoj, posjeduje oružje i municiju, kao i 20 paketića sa sadržajem marihuane, te da takođe drži i četiri stabljike biljke Canabis sativa sakrivene ispod vozila u dvorištu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je prijavu provjerila i izvršila pretres kuće V.V.

Pronađena je puška „M 48“ cal. 7,9 mm za koju V.V. ne posjeduje oružni list i jedan metak istog kalibra. U dvorištu su, ispod „BMW-a", pronađene četiri posječene biljke – stabljike marihuane visine od jednog do jednog i po metra.

Kako je policija saopštila, kriminalistička obrada pokazuje da iako puška i metak pripadaju V.V. ali da stabljike nisu njegove.

Policija sumnja da one pripadaju V.I. i D.I.

Sumnja se da su njih dvojica od februara u jednom selu blizu Kotora, radi prodaje gajili biljke, a da su četiri posječene stabljike podmetnuli ispod vozila V.V.

Zatim su V.I. i D.I uhapšeni, a šest stabljika, koje su se nalazile iza njihove porodične kuće, je oduzeto. U bašti ispred kuće pronađeni su tragovi koji upućuju da je Canabis sativa bila zasađena na tom mjestu, odnosno korijeni ove biljke.

Osumnjičeni V.I. i D.I. su, uz krivičnu prijavu, predati zamjenku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenom V.I. se na teret stavlja i krivično djelo lažno prijavljivanje.

Protiv V.V, koji je lažno prijavljen za uzgajanje i prodaju droge, će Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: