Krivična prijava protiv izvršnog direktora mljekare "Zora" Vladana Rakonjca

"Sumnja se da je V.R. zloupotrebom položaja pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 24.525 eura", saopšteno je iz Uprave policije
306 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2012. 15:48h

Službenici Područne jedinice Berane – Filijale za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli Osnovnom državnom tužiocu u Beranama krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora mljekare "Zora" Vladan Rakonjac (38) iz Bijelog Polja i S.M. (41), takođe iz Bijelog Polja, zbog sumnje da je su počinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je V.R. počinio krivično djelo na način što je, u svojstvu odgovornog lica – vršioca dužnosti izvršnog direktora mljekare "Zora" AD Berane, zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja imovinom mljekare i prekoračenjem granica svog ovlašćenja, trećem licu – L.K. iz Bijelog Polja pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 24.525 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Rakonjac je, kako se sumnja, L.K. prodao, za za sada neutvrđeni novčani iznos, jedan dio imovine mljekare – opremu za proizvodnju sira, pričinjavajući time mljekari materijalnu štetu u naznačenom iznosu, koliko i vrijedi pomenuta oprema.

"Sumnja se da je S.M. krivično djelo počinio zajedno sa V.R. Osumnjičeni S.M. je, kako se sumnja, u svojstvu fizičkog lica, bio jedan od potpisnika nezakonitog ugovora na osnovu kojeg je L.K. prodata sirara", navodi se u saopštenju.

"Policijske mjere i radnje po ovom predmetu započete su nakon saznanja službenika PJ Berane da se oprema mljekare "Zora" za proizvodnju sira – sirara, koja je mljekari donirana od strane jedne međunarodne organizacije, ne nalazi u proizvodnim prostorijama mljekare, već da se ona nalazi u Bijelom Polju, u porodičnoj kući L.K, koji tu opremu koristi za proizvodnju i preradu sira. Postupajući po tim saznanjima, službenici PJ Bijelo Polje su izvršili provjere, izuzeli dokumentaciju vezano za predmet i realizovali ostale potrebne službene mjere i radnje", dodaje se u saopštenju.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Beranama, po čijem nalogu su od osumnjičenih uzete izjave. Nadležni tužilac je kvalifikovao krivično djelo, a krivična prijava protiv V.R. i S.M. je u konsultaciji sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.

Oprema mljekare "Zora" biće oduzeta od lica kod kojeg se nalazila i biće vraćena mljekari.

Bonus video: