Petković ponovo u Budvanskoj rivijeri

"Kada su izrazili želju da ponovo dođem, brzo smo se dogovorili", rekao je za “Vijesti” 35-godišnji Petković
0 komentar(a)
Veljko Petković, Foto: Vesko Belojević
Veljko Petković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.07.2012. 10:28h

Veljko Petković će treću sezonu zaredom nositi dres Budvanske rivijere, drugi put od početka do kraja sezone (prošle je igrao samo do završetka Lige šampiona) – osvajač zlatne olimpijske medalje iz Sidneja 2000. godine juče je dogovorio nastavak saradnje sa budvanskim klubom, u kojem je, osim Vojvodine, proveo najviše vremena u karijeri…

"Sa upravom Budvanske rivijere sam u stalnom kontaktu, između prve i druge, druge i treće sezone. Kada su izrazili želju da ponovo dođem, brzo smo se dogovorili", rekao je za “Vijesti” 35-godišnji Petković, poželjevši rođenom bratu Vladu, bivšem tehničaru Budućnosti, da sa reprezentacijom Srbije u Londonu osvoji neku od medalja, ali prvo “da stigne do četvrtfinala”.

Povratak Petkovića je druga novost u budvanskom klubu ovog ljeta, nakon što je kapiten Milan Marković prije tri nedjelje dogovorio nastavak saradnje, istina samo do kraja LŠ.

Od seniora, pod ugovorom su još samo primači servisa Vojin Ćaćić, Nemanja Stevanović i Božidar Ćuk, te libero Rade Papović.

Budvane, dakle, čeka još dosta posla oko formiranja ekipe koja će igrati u Ligi šampiona, u grupi sa ruskom Lokomotivom iz Novosibirska, njemačkim Berlinom i Češkim Budejovicama.

"Proteklih godina sam u ovom periodu mogao nešto i da kažem. Grupa u kojoj smo u Ligi šampiona je ok, ali uslovno rečeno. Ja sam i ove godine potpisao "na slijepo", ekipa još uvijek nije formirana, tako da ne ne mogu da dam ni neku približnu ocjenu", dodao je Petković, koji iduće sezone neće imati konkurenciju u Simu Daboviću, koji je u pregovorima sa novim grčkim prvoligašem Aiginouom.

Bonus video: