Sutomore: Bez razloga napali i pretukli mladiće

Policija je kod Klisića pronašla i oduzela, kako se sumnja, prerađen gasni pištolj “ekol”
226 pregleda 18 komentar(a)
Specijalci Bar, Foto: Anto Baković
Specijalci Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 26.07.2012. 07:14h

Barska policija uhapsila je juče ujutro Marka Gojčevića (23), Šćepana Bujića (19), Nikolu Vujovića (21), Nikolu Vujanovića (22) i Jovana Klisića (23), svi iz Bara, zbog sumnje da su pretukli petoricu mladića i nanijeli im teške i lake povrede.

Tuča je izbila ispred diskoteke “Habana”, nešto prije pet časova.

U saopštenju Uprave policije piše da su uhapšeni mladići “djelujući u grupi fizički nasrnuli” na Milana Mandića iz Beograda kojem je polomljen nos, Elvisa Murića iz Ciriha, Besima Sijarića iz Bara, Bojana Teodosijevića iz Kruševca, te Edina Koraća iz Švajcarske.

“Zadali su im, kako se sumnja, više udaraca stisnutim pesnicama i nogama u predjelu glave i tijela, kao i rukohvatom pištolja, usljed čega su, kako se sumnja, Mandić i Sijarić i zadobili tešku tjelesnu povredu, a Murić i Teodosijević laku tjelesnu povredu”, piše u saopštenju Uprave policije.

Prilikom pretresa, policija je kod Klisića pronašla i oduzela, kako se sumnja, prerađen gasni pištolj “ekol”, a u neposrednoj blizini mjesta tuče pronađen je i okvir za pištolj za koji se sumnja da predstavlja dio prerađenog gasnog pištolja sa municijom kalibra 7,65 mm.

U krugovima bliskim istrazi “Vijesti”, rečeno je da razloga za napad uhapšenih na povrijeđene mladiće nije bilo, a napadači su po podacima višestruki počinioci krivičnih djela.

Službenici barske policije su tokom dana priveli petoricu uhapšenih zamjeniku osnovnog tužioca u Baru Ireni Rajković, podnoseći i poseban izvještaj, kao dopunu krivičnoj prijavi po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda, a protiv Klisića i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon saslušanja kod tužioca, protiv uhapšenih lica biće sproveden takozvani skraćeni postupak koji se primjenjuje u slučajevima krivičnih djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda.

Bonus video: