Jauković optužen da je zlostavljao i vrijeđao dostojanstvo Slavka Perovića

Iz Tužilaštva su podsjetili da su tjelesne povrede koje je Perović dobio u postupku sudsko-medicinskog vještačenja kvalifikovane kao lake
0 komentar(a)
Slavko Perović, Foto: Printscreen
Slavko Perović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 25.07.2012. 15:17h

Hercegnovsko Osnovno državno tužilaštvo optužilo je policijskog službenika, Božidara Jaukovića, da je 6. juna u tom gradu, zlostavljao bivšeg predsjednika Liberalnog saveza Slavka Perovića čime je, kako navode, prekoračio službena ovlašćenja.

"Optuženom se stavlja na teret da je 6. juna na hercegnovskom šetalištu Pet danica kao službeno lice u vršenju službe prekoračio službena ovlašćenja, te upotebom fizičke snage, zlostavljao Perovića", navodi se u saopštenju Tužilaštva.Ukazuje se da je Jauković tako vrijeđao ljudsko dostojanstvo.

Iz Tužilaštva su podsjetili da su tjelesne povrede koje je Perović dobio u postupku sudsko-medicinskog vještačenja kvalifikovane kao lake.Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije saopštilo je ranije da se osnovano sumnja da je Jauković, prilikom intervencije u kojoj je povrijeđen Perović, prekršio načela o postupanju službenika utvrđena Kodeksom policijske etike. "Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je izvršilo kontrolu zakonitosti postupanja i primjene policijskih ovlašćenja povodom događaja u Herceg Novom i postoji osnovana sumnja da je Jauković upotrijebio sredstva prinude u suprotnosti sa načelima o postupanju policijskih službenika utvrđenim Kodeksom policijske etike“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video: