Markoviću dvije godine za ranjavanje Vešovića

U odluci Apelacionog suda piše da su u prvostepenoj presudi dati su dovoljni, jasni i uvjerljivi razlozi i da su zaključci suda u potpunom su skladu sa utvrđenim činjenicama
779 pregleda 2 komentar(a)
pucnjava Nebojša Marković Mišo Vešović, Foto: Boris Pejović
pucnjava Nebojša Marković Mišo Vešović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2012. 16:46h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Nebojši Markoviću, koji je u Višem sudu u Podgorici osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Miša Vešovića iz podgoričkog naselja Zagorič.

U odluci Apelacionog suda piše da su u prvostepenoj presudi dati su dovoljni, jasni i uvjerljivi razlozi i da su zaključci suda u potpunom su skladu sa utvrđenim činjenicama.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično sudije Ane Vuković u februaru, u kojoj se navodi da je Marković 21. jula 2011. oko 15 časova u centru Podgorice u Ulici slobode pokušao da ubije Miša Vešovića

Prvostepenu presudu izreklo je krivično sudije Ane Vuković u februaru, u kojoj se navodi da je Marković 21. jula 2011. oko 15 časova u centru Podgorice u Ulici slobode pokušao da ubije Miša Vešovića. On je, kako se navodi u optužnici, izašao iz “golf 4” i iz neposredne blizine, iz pištolja nepoznate marke, nakon kraće prepirke pucao u Vešovića, koji je sjedio u bašti picerije.

U njegovom pravcu je ispalio četiri hica, od čega ga je jedan pogodio u desnu nogu nanoseći mu lakšu povredu.

Bonus video: