U požaru izgorio dio rožajske fabrike "Amar"

Vatrogasci su spriječili prenos požara na kotlaru, silos i brentu, koji se nalaze uz sami objekat
2 komentar(a)
požar Amar, Foto: Služba zaštite Rožaje
požar Amar, Foto: Služba zaštite Rožaje
Ažurirano: 24.07.2012. 16:15h

Rožajska Služba zaštite, zajedno sa beranskim kolegama i radnicima Komunalnog preduzeća, intervenisala je na gašenju požara fabrike lamilirnih elemenata „Amar“, koja se nalazi neposredno pored magistrale, na ulasku u grad.

Komandir Službe zaštite Ismet Ganić kazao je da im je za požar, koji je već bio u razbuktaloj fazi, javio slučajni prolaznik oko pet sati ujutro.

"Četiri vatrogasna vozila, autocisterna KP, sa 18 vatrogasaca, intervenisalo je do 11 sati, ali je vatra, zbog jakog žarišta, progutala pogon od oko 250 kvadrata, skupocjenu opremu, sušaru i izvjestan broj poroizvoda i poluproizvoda", rekao je Ganić.

Vatrogasci su spriječili prenos požara na kotlaru, silos i brentu, koji se nalaze uz sami objekat.

"Po gašenju požara objekat smo predali nadležnim organima koji će utvrditi uzrok. Nastala šteta je zasigurno velika i biće utvrđena nakon komisijskog pregleda i vještačenja", rekao je Ganić.

Preduzeće "Amar" važilo je za jedno od perspektivnijih u opštini i bilo prepoznatljivo po kvalitetnim lamiliranim poluproizvodima i proizvodima. Zapošljvalo je oko 15 radnika. Nezvanično se procjenjuje da je riječ o milionskoj šteti.

“U protekla dva dana u Rožajama je vladalo veliko nevrijeme, praćeno obilnom kišom i grmljavinom, što je obradovalo pripadnike Službe zaštite koji su svakodnevno imali i po desetak intervencija na gašenju šumskih požara”, rekao je Ganić.

Bonus video: